Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 23.02.2015.
12:07
mondo.rs A

Zašto ne treba da "jurite" bogatog muža?

Muškarci koji dobro zarađuju ne prihvataju se kućnih poslova tako lako, pokazalo je nedavno sprovedeno istraživanje. Psiholozi kažu da je to uglavnom zato što na svaku zamerku koju im uputite "mahnu" novcem koji donose u kuću. Sa druge strane, i žene su delimično odgovorne za takvo ponašanje, jer se često ponašaju kao da njihov partner nije u stanju da kućne poslove obavi dovoljno pedantno, tako da zadovolji njihove kriterijume.

nymag.com
Ovaj vam neće pomagati u kućnim poslovima (što je u redu ako će platiti kućnu pomoćnicu)

Muškarci koji su fokusirani na karijeru i koji su zaista uspešni u poslu kojim se bave, mnogo ređe pomažu u kućnim poslovima od onih sa nižim primanjima, pokazali su rezultati nove studije na temu rodne ravnopravnosti i prihoda. Ipak, obrnuto ne važi - žene rintaju po kući bez obzira na to da li zarađuju mnogo ili malo.

- Muškarci sa nižim primanjima ne prave pitanje kad se od njih očekuje da obrišu prašinu, povremeno usisaju kuću ili uključe mašinu za veš - kaže dr Kler Lajonet sa Vorvik univerziteta.

Ali, kad je reč o onima sa "dobrom" platom, stvari stoje drugačije. Mada, za to su delimično odgovorne i žene, zaključili su psiholozi.

- Čak i kad prepoznaju potrebu da učestvuju u kućnim poslovima, muškarci koji dobro zarađuju to će rešiti tako što će angažovati ženu za sređivanje kuće, jer to iz njihove perspektive rešava problem. Partnerka ima 'pomoć', a oni pri tome ne moraju prstom da mrdnu - kaže dr Lajonet.

U istraživanju je učestvovalo 36 parova, sa decom mlađom od 14 godina, a rezultati su pokazali da je jednakost polova - misaona imenica.

- Ipak, za ovakav pristup delimično su odgovorne i žene, koje smatraju da muškarci prosto nisu dovoljno sposobni da kućne poslove završe na zadovoljavajući način - kaže dr Lajonet.

Jedna od žena koje su učestvovale u istraživanju ima i zanimljivu teoriju: "Mislim da muškarci namerno zabušavaju. Ne čini li vam se tako? Kad usisava, neće pomeriti krevet, jer - ko gleda iza."

Ali, ako vam je za neku utehu, ako vam partner ne pomaže oko kućnih poslova, to je dobro za vaš seksualni život. Ranija istraživanja pokazala su da parovi koji potpuno ravnopravno dele kućne poslove seks imaju ređe, a i manje su njime zadovoljni nego kad to nije slučaj… Pa vi vidite šta vam je važnije u životu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.02.2015. 12:14
Да је све како треба жене би подизале и васпитавале децу.Без потребе да буду запослене.Испада да стари људи ништа нису знали,а добро је знано да су у не тако далекој прошлости односи унутар породица били куд и камо здравији него што је то случај данас.Сада смо доведени на руб опстанка читаве нације јер жене неће да рађају,неће да остану на селу...Желе самосталност и желе да буду "мушкарци у кући".Јао Србијо црно ти се пише!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online