Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.02.2015.
20:51
24sata.hr A

Stvari koje mogu da vam unište brak

Pravo zajedništvo vidi se tek tokom teških perioda kao što su bolesti, neplodnost ili preljuba. Tek tu se vidi koliko su supružnici spremni da se žrtvuju za svoj brak i pridržavaju zaveta "i u dobru i u zlu". Ovo je pet ključnih stvari na kojima se lomi brak.

Većina propalih brakova uništeni su i završili se razvodom zbog jedne od ovih stvari, a većina onih koji su uspeli, uspeli su zato što su supružnici uspeli da prevaziđu neki od tih lomova.

divorceblog.mydivorcedocuments.com
Postoje situacije koje ozbiljno uzdrmaju (ili čak sruše) zavet "i u dobru i u zlu"

Neplodnost

Neplodnost može biti veliko breme za brak i može da unese razdor. Partneri se obično međusobno optužuju da se jedno od njih dovoljno ne trudi, ne želi da poseti lekare i prevaziđe svoj stid.

Najvažnije je porazgovarati o opcijama, odlučiti kojim putem treba krenuti i da budete sigurni da ste 100 odsto u tome. Ako se samo jedno od vas trudi, partner bi mogao da se razočara.

Takođe, postoji mogućnost da će onaj koji ne može da ima decu osećati krivicu zbog toga i još se više povući u sebe. U tim trenucima je važno da budete jedno drugom podrška, a sebičnost da ostavite sa strane.

Rođenje deteta

Prvi meseci nakon rođenja deteta su istovremeno i čudesni i teški. Nedostatak sna i sumnja u sve što radite izazivaju nervozu, pa su svađe sve češće. Pokušajte da s partnerom ravnopravno podelite brigu oko deteta, tako da ne nosite sav teret sami. To će smanjiti stres i još dublje vas povezati.

Preljuba

Preljuba ostavlja duboke emocionalne tragove i u trenutku može da uništi brak. Spasavanje odnosa nije nimalo lako i najpre treba postaviti pitanje da li preljubnik zaslužuje oproštaj, a potom i drugu priliku.

Ako ste odlučili da oprostite, treba da znate da je vaša stara veza mrtva. Zato, treba krenuti ispočetka. U toj vezi možda neće biti poverenja kao u prethodnoj, ali to će svakako biti znak da vas ništa ne može rastaviti.

Takođe, ako je partner već odlučio da oprosti prevaru, onda ne bi trebalo više da je spominje, naročito ne u društvu. Sarkastične primedbe i komentari o prošlosti uništiće brak zato što su dokaz da niste spremni za novi početak.

Teška bolest

Bolest i te kako menja dinamiku odnosa, takva situacija učiniće sve ranije svađe nevažnima.

Najvažnije je da jedno drugom pružite podršku i u tim trenucima se još više posvetite vezi. Neka ona postane utočište koje će vam pomoći da smognete snage i nastavite dalje.

Otkaz

Finansijska kriza pravi je teret za brak, a manjak osnovnih sredstava za život može ljude naterati da se međusobno okrivljuju za otkaz, loše investicije ili nepromišljeno trošenje.

Takva situacija menja dosadašnji stil života, izaziva stres i pogađa celu porodicu. Treba joj pristupiti hladne glave i jako je važno da zajedno odlučite šta je sledeći korak.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online