Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 20.03.2019.
18:00
O. Đoković - Vesti - Foto: O. Đoković A

Darujte za osmehe anđela

Parižani i susedi Pariza požurite! Dobro bi bilo da se razbudi i aktivira cela naša Evropa. Hajde zemljaci, smišljajte, kombinujte i odlučite šta ćete poslati teško i preteško bolesnim mališanima u beogradskom Institutu za majku i dete.

O. Đoković
Parižani na času uskršnje humanosti: Učenici Blaženke Trivunčić

- To je tradicija koju primenjujemo dve decenije. Prikupljamo slatkiše, u kutijama, "zlatnom i srebrnom" staniolu, jednobojne, šarene, velike, male, bilo kakve, a sa ciljem da obradujemo decu. To zaista treba doživeti na licu mesta, videti kako se poklonima obraduju mališani privezani za postelju, kojima su svakodnevica bolnički i lekarski tretman. Njima, koji su se svikli na bol i nemaju detinjstvo kao njihovi vršnjaci. Ukratko, mi za njih prikupljamo slatke poklone, školarci im pišu pisma i želje za ozdravljenje. Poneko u paketić ubaci crtež ili slikovnicu, mecu ili lutkicu. Tokom proteklih godina shvatili smo da su to istovremeno i lekcije iz humanosti i da se takvi lepi gestovi mogu učiti i naučiti i produžiti tokom celog života. Kao i svaki put na početku ili završetku dobročiniteljske akcije, ja svim humanistima upućujem ogromno hvala - tako u dahu izgovara Ilija - Miki Vujović, pariski medicinski radnik u penziji.

Čovek ogromnog srca koji se tokom radnog veka osvedočio u teškoćama svakojakih bolesti, ali i lepotu i veličinu ozdravljenja i radovanja životu. Ovogodišnji Vaskrs je 28. aprila. Nešto više od mesec dana je period za organizovanje i prikupljanje poklona za mlađane bolesnike.

Dakle, dobri ljudi, kupite čokoladicu, keks, bombone, približava nam se Vaskrs. Biće mnogo jaja, zeka, zvončića, korpica, biće mnogo slatkiša koje svako dete voli, a možete li zamisliti koliko ih vole ta anđeoska dečica kojoj zbog lečenja, možda, nisu ni dozvoljena. Ipak, za veliki praznik lekari im progledaju kroz prste i svi dopuste da se čokolade nazovu - lekom.

Ilija - Miki Vujović poziva sve nastavnike srpskih dopunskih škola, roditelje i đake, ali i sve naše prodavnice, restorane ili samo dobre ljude, da počnu pripremati poklone za teško bolesnu decu smeštenu u beogradskom Institutu za majku i dete.
A koliko je tamo dobročinstvo govori i podatak da se na lečenju nalaze deca iz svih krajeva bivše Jugoslavije, nekadašnje zajedničke nam države.

Saradnja zlata vredna

Ilija - Miki Vujović godinama neguje saradnju sa pariskom putnom agencijom "Vojaž Rada" i vlasnicima Radom i Mićom Aleksić, koji uz dobročinstvo Fudeksa sve prikupljene slatke pakete bez nadoknade autobusom prosleđuju do Beograda, gde ih dočekaju novinari iz "Vesti" i potom prenose u Institut za majku i dete, o čemu se uvek objave i slikovite autentične reportaže.

Adresa i kontakt

Sve paketiće i pakete, svaku posebnu čokoladicu ili keksiće, pesmicu, crtež ili slikovnicu, moguće je doneti u agenciju "Vojaž Rada" (Vodžages Rada), na adresi 11 Av. de la Republiljue, Paris 11, tel. 01 47 000 999, otvoreno svaki dan, izuzev nedelje, od 09.00 do 19.00.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Da se još hrabrije bore
HUMANITARNI MOST Na radost vam se vratilo
HUMANITARNI MOST Mirne do proleća
HUMANITARNI MOST Obnovimo svetinju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online