Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 19.02.2019.
18:00 >> 10:42h
K. Nedeljković - Vesti - Foto: K. Marković A

Rodna gruda uvek u srcu

Srpski fudbalski klub Krajina iz Melburna, kao što smo već pisali, održao je tradiconalni Novogodišnji turnir u malom fudbalu, sredinom januara, čiji je cilj bio da se prikupe novčana sredstva za pomoć socijalno ugroženoj i bolesnoj deci u Republici Srpskoj.

K. Marković
 

Na turniru je, podsećanja radi, učestvovalo deset timova iz različitih delova Melburna i Džilonga, a odlučeno je da sav prihod bude poslat u vidu humanitarne pomoći.

- Pored toga što se družimo, zarađen novac uvek ide u humanitarne svrhe. Odziv ekipa bio je više nego zadovoljavajući, jer imamo već ekipe koje po tradiciji igraju na ovom turniru. Uz manje pauze održavamo ga duži niz godina, a poslednjih pet neprekidno - rekao nam je tada u ime organizatora Dragan Dragišić.

Da je ovogodišnji turnir postigao veliki uspeh, ogleda se u činjenici da je, u međuvremenu, prikupljeno 10.000 dolara pomoći, od kojih je po 500 dolara namenjeno za 20-oro dece i omladine u otadžbini, koja se bore za zdravlje.

Na spisku onih kojima je pomoć namenjena su: Dario Kostadinović, Dragan Prnjat, Milan Simetić, Milana Gajić, Dragan Radočaj, Nikola Jovanović, Predrag Šarenac, Dario Đurić, Ognjen Dragojević, Aleksandar Gajić, Dimitrije Vrbanić, Sunčica Ivanković, Radovan Kopanja, Katarina Gubić, Maja Magazin, Nina Bliznjaković, Slađana Simidžija, Andrijana Miletić, Miloš Božović i Aleksa Vasić.

Svi članovi uprave su radili naporno, ali i sa velikim entuzijazmom da se prikupi što više novca za decu u otadžbini. Pripremala su se jela na rošitilju, radilo se kod bara, organizovale su se sportske aktivnosti, za mališane je bio postavljen vazdušni dvorac. Sekretar kluba, Olja Basalo istakla je da su veoma ponosni na organizaciju turnira i na to što su se svi zajedno uključili da pomognu decu u otadžbini. Mi samo možemo dodati da smo ponosni na takvu dijasporu i sve ono što je iznedrila i za naredna pokolenja. A, to su velika humanost, čestitost i dobrota koje su mnoge spasle nedaća. Hvala i u ime "Vesti" na ukazanom poverenju da sudeluju u svakoj akciji za pomoć drugima.

Pomoć na putu

Prema rečima jednog od učesnika turnira, Bratislava Kuribaka iz Melburna, nadaleko poznatog po svojoj humanosti, novac je već prosleđen i narednih dana bi trebao da stigne u beogradsko Dopisništvo "Vesti", kako bi posredstvom Humanitarnog mosta, stigao svima onima kojima je namenjen.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Minuti delili od najgoreg
HUMANITARNI MOST Ne znamo šta nam sutra nosi
HUMANITARNI MOST Božić ogrejan dobrotom
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online