Utorak 19.02.2019.
18:00 >> 10:42h
K. Nedeljković - Vesti - Foto: K. Marković

Rodna gruda uvek u srcu

K. Marković
 

Na turniru je, podsećanja radi, učestvovalo deset timova iz različitih delova Melburna i Džilonga, a odlučeno je da sav prihod bude poslat u vidu humanitarne pomoći.

- Pored toga što se družimo, zarađen novac uvek ide u humanitarne svrhe. Odziv ekipa bio je više nego zadovoljavajući, jer imamo već ekipe koje po tradiciji igraju na ovom turniru. Uz manje pauze održavamo ga duži niz godina, a poslednjih pet neprekidno - rekao nam je tada u ime organizatora Dragan Dragišić.

Da je ovogodišnji turnir postigao veliki uspeh, ogleda se u činjenici da je, u međuvremenu, prikupljeno 10.000 dolara pomoći, od kojih je po 500 dolara namenjeno za 20-oro dece i omladine u otadžbini, koja se bore za zdravlje.

Na spisku onih kojima je pomoć namenjena su: Dario Kostadinović, Dragan Prnjat, Milan Simetić, Milana Gajić, Dragan Radočaj, Nikola Jovanović, Predrag Šarenac, Dario Đurić, Ognjen Dragojević, Aleksandar Gajić, Dimitrije Vrbanić, Sunčica Ivanković, Radovan Kopanja, Katarina Gubić, Maja Magazin, Nina Bliznjaković, Slađana Simidžija, Andrijana Miletić, Miloš Božović i Aleksa Vasić.

Svi članovi uprave su radili naporno, ali i sa velikim entuzijazmom da se prikupi što više novca za decu u otadžbini. Pripremala su se jela na rošitilju, radilo se kod bara, organizovale su se sportske aktivnosti, za mališane je bio postavljen vazdušni dvorac. Sekretar kluba, Olja Basalo istakla je da su veoma ponosni na organizaciju turnira i na to što su se svi zajedno uključili da pomognu decu u otadžbini. Mi samo možemo dodati da smo ponosni na takvu dijasporu i sve ono što je iznedrila i za naredna pokolenja. A, to su velika humanost, čestitost i dobrota koje su mnoge spasle nedaća. Hvala i u ime "Vesti" na ukazanom poverenju da sudeluju u svakoj akciji za pomoć drugima.

Pomoć na putu

Prema rečima jednog od učesnika turnira, Bratislava Kuribaka iz Melburna, nadaleko poznatog po svojoj humanosti, novac je već prosleđen i narednih dana bi trebao da stigne u beogradsko Dopisništvo "Vesti", kako bi posredstvom Humanitarnog mosta, stigao svima onima kojima je namenjen.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2021 © - Vesti online