Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Radost za Anđelu, Stefana i Nikolu

Posredstvom našeg saradnika i humanitarca Hida Muratovića, đacima pešacima iz okoline Novog Pazara: Anđeli Stanić, Stefanu Pendiću i Nikoli Matkoviću stalna čitateljka "Vesti", Radmila L. iz Ciriha je ovo troje dece obradovala donacijama od po 100 franaka, uz pismo u kome je između ostalog pisalo:

D. N. Petrović
Nikola Matković

"Želim vam da u Novu 2019. godinu zakoračite i Božić dočekate u zdravlju i radosti. Da ih provedete u toplim domovima sa svojim najbližima. Nadam se da ćete se tokom raspusta i praznika dobro odmoriti, da ćete biti spremni za nova i teška pešačenja i da će u vašim đačkim knjižicama biti još više odličnih ocena. I sama sam bila đak pešak i dobro znam koliko je teško po zimi i snegu satima pešačiti i uz sve to biti dobar učenik."

Radmila je po svaku cenu želela da donacije i pismo stignu pre Nove godine, zbog čega je je pošiljku poslala autobusom, već sutradan sve je bilo uručeno.

- Divna gospođa, mnogo joj hvala. Deca su se baš obradovala, želim joj sve najbolje u novoj godini - ističe humanitarac Hido Muratović koji se svojski potrudio da u najkraćem roku ispuni "Radmilin amanet".

Prvo je usrećio Anđelu, koja mu je lokacijski bila najbliža, jer već neko vreme sa roditeljima živi kao podstanar u Novom Pazaru, kako bi neometano mogla da nastavi školovanje.

- Mada odnedavno više ne pešačim, mnogo mi znači svaki dinar, jer sa majkom Ljiljom i ocem Manojlom, koji radi u "Gradskoj čistoći", živim u iznajmljenoj sobi u Novom Pazaru, donacija će nam dobro doći da platimo bar jednu kiriju. Bilo nam je dovoljno da spremimo Novu godinu, a sada i Božić. Hvala do neba našoj dobrotvorki Radmili iz Ciriha, pozdravite je i poželite joj dobro zdravlje i svaku sreću - ističe Anđela Stanić, učenica drugog razreda Srednje tehničke škole u Novom Pazaru i dugogodišnji đak pešak sa planine Rogozne.

Pismu i donaciji od 100 švajcarskih franaka radovao se i "mali maturant" Stefan Pendić iz zabitog zaseoka Đonlije na Goliji koji svakodnevno do škole u Šaronjama prepešači po sedam kilometara u jednom pravcu.

D. N. Petrović
Prijatno iznenađenje za praznike: Anđela Stanić

- Malo ću se odmoriti tokom raspusta, ponekad i poigrati sa psom Žućom jer u selu nema druge dece, sankaću se i skijati, a ponešto ću i pročitati. Sakupljam novac za mobilni telefon, pa ću deo čuvati, a deo ću dati majci Radi i tati Vladanu da se što bolje spremimo za Božić. Mnogo se radujem našem najvećem prazniku. Hvala tetka Radmili što nam je omogućila da nam novogodišnja i božićna trpeza budu pune - ističe Stefan.

Dar od 100 franaka razgalio je srce i Nikole Matkovića, đaka pešaka iz Vučinića kod Novog Pazara, odličnog učenika drugog razreda novopazarske gimnazije.

- Skoro sam dobio jednu donaciju i ovoj se zaista nisam nadao, zbog čega sam posebno srećan. Pogotovu što je "namenjena" proslavi praznika. Kupićemo svega. Želim da sa mamom Jevrosimom i tatom Slavomirom blagdane provedem kao i svi moji vršnjaci širom Srbije. Hvala dobroj Radmili što nam je to omogućila. Nemam reči kojim bih joj se zahvalio, ali revanširaću joj se još boljim učenjem i samo peticama u mojoj đačkoj knjižici - poručuje "mali genijalac" sa padina Golije, koji planira da postane IT-inženjer ili profesor biologije.

D. N. Petrović
Stefan Pendić

Stigla i stipendija

Neposredno uoči Nove godine Stefanu Pendiću stigla je i stipendija od 120 australijskih dolara, koju mu svakog meseca šalje dobrotvor O. V. iz Sidneja.

- Nama je Stefanova stipendija kao plata, od nje delom živimo, a Stefan se školuje. Hvala našem dobrotvoru, mnogo je za nas učinio. Želimo mu dobro zdravlje i da ga u 2019. prati sreća na svakom koraku - poručuje Stefanova majka Rada Pendić.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Teška sudbina u srce ganula
HUMANITARNI MOST Radovi počeli pre roka
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online