Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 30.08.2018.
18:00
D. N. Petrović - Vesti - Foto: D.N.Preradović A

Pre zime pod novim krovom

Dok "Vesti" nisu objavile prvi tekst o njenim nevoljama i dok se za nju nije založio i naš saradnik i poznati novopazarski dobrotvor Hido Muratović, Munevera Bećirović iz Donjeg Sevečeva kod Novog Pazara svakodnevno je plakala.

D.N.Preradović
San postao java: Munevera i Alma ispred kuće

Strahovala je gde će prezimiti zimu, hoće li imati hrane, odeće i ogreva i kako će prehraniti četvorogodišnju ćerku Almu. Njih dve već duže vremena žive u napuštenoj i potpuno oronuloj porodičnoj kući u koju niko nije ulazio dve decenije, bez vode i struje, iz koje je Munevera pre useljenja jedva isterala zmije, krtice i pacove.

- Odjednom Bog je pogledao mene i moju Almu... Počeli su da se javljaju dobri ljudi, a neki i da dolaze i raspituju se kako da nam pomognu. Sve njih pokrenuli su "Vesti" i Hido Muratović. Hvala im do neba, neka ih Bog sačuva i nagradi - ističe Munevera.

Dodaje da su zemljaci iz Nemačke pomogli da njih dve dobiju krov nad glavom.

- Nakon što nam je u Nemačkoj, među našim zemljacima, sakupljeno 10.200 evra, što nam je omogućilo da za samo desetak dana stignemo od temelja do krova i postavimo PVC stolariju, stigle su nam i nove donacije iz ove zemlje. Za koji dan počećemo i unutrašnje radove. Ako bog da i ako pristigne još malo novca, kuća bi mogla da bude završena za mesec dana, a useljiva pre zime - naglašava Munevera.

Moli nas da prenesemo veliku zahvalnost i pozdrave svima koji su joj do sada pomogli, a posebno čitaocima "Vesti" koji su joj između dva naša teksta poslali dodatnih 1.700 evra.

- Dobri ljudi odmah su prepoznali da je Munevera jedna prosta, dobra, izmučena i poštena duša koju je skoro od rođenja, a posebno posle razvoda, život šibao sa svih strana i koja hrabro u nemaštini i muci brine o svojoj ćerkici. I hvala Bogu, pomoć nije izostala. Ovo je jedna od najboljih akcija "Vesti" i naših čitalaca... Za mesec dana nikla je nova kuća, nadamo se da ćemo brzo završiti i unutrašnje radove, a potom i kupiti potrebni nameštaj... Ako sve bude teklo po planu, a čitaoci "Vesti" nam budu još malo pomogli, Munevera i Alma će se useliti pre početka zime. Hvala svima na podršci i pomoći - ističe Muratović.

Munevera i dalje ne može da veruje kakva ju je radost zadesila.

- Ja od sreće ne znam gde se nalazim i šta nam se sve ovo događa. Svaki dan sam uz majstore i još ne verujem da je ovo moja kuća i da ćemo ja i moja Alma imati siguran krov nad glavom, kupatilo o kome maštamo i lepo uređene sobe. Nema tih reči kojima bih se zahvalila svim našim dobrotvorima, pobožna sam i svaki dan se po nekoliko puta molim za njihovo zdravlje i sreću. Bog neka ih čuva gde god da su - poručuje Munevera.

Posebne pozdrave i veliku zahvalnost poslala je firmama Hofman iz Tutina i Keno iz Novog Pazara koje su joj pomogle darujući joj graćevinski materijal i PVC stolariju.

Dobrotvori

Od Dževada Škrijelja stiglo je 100 evra, od Latifa Murića i Bahra Curića takođe po 100 evra, a od Meruda, Sabahudina i Delije Hodžića 300 evra. Naši čitaoci Esad i Rešad Bibić poslali su 500 evra, Kemal Mustafić 200, Nedžad Aljković, Mihrija Krkušić i Mevludin Bećirović po 100 evra. Hasan i Imek, čija prezimena nisu poznata, poslali su zajedničkih 50, a Esko, takođe bez prezimena 50 evra.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Jovići u srcu dobre Nataše
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online