Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 29.01.2018.
18:00
Z. Marjanović - Vesti - Foto: Z. Marjanović A

Obradovali se i bolesnici i lekari

Miloš i Marija Trojančević uručili su vrednu donaciju Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu. Njih dvoje rade u Švajcarskoj, Marija kao asistent na odeljenju kardiologije bolnice u Bernu, a Miloš u jednoj poznatoj štampariji. Nije im prvi put da pomažu milanovačko zdravstvo.

Z. Marjanović
Dragocena pomoć: Istovaranje vredne opreme

Pre dve godine, bračni par (koji ne zaboravlja svoj rodni kraj) obezbedio je za milanovačku bolnicu 19 specijalnih kreveta za nepokretne bolesnike, veliki broj ortopedskih pomagala, grejače za infuzione rastvore i raznu opremu za bolesničke sobe. Krajem decembra prošle godine ponovo je obezbedio više od 20 specijalnih kreveta za bolesnike, stolice za dijalizu, hirurške lampe, električni hirurški nož, a prvog dana 2018. rukovodstvu bolnice su uručili opremu za koju su bila potrebna dva šlepera.

- Ovog puta smo odlučili da bolnici obezbedimo kancelarijski i pomoćni nameštaj namenjen odlaganju i čuvanju medicinske dokumentacije, 26 hidrauličnih bolesničkih kreveta, mašine za pranje i sušenje veša, nameštaj za opremanje bolničke trpezarije, stolice za čekaonice i druge opreme koja će biti od koristi i bolesnicima i lekarima. Naša je želja da se bolesnicima u našem kraju obezbede bolji uslovi lečenja, a lekarskom osoblju kvalitetniji uslovi za rad - istakli su Miloš i Marija za "Vesti" uručujući donaciju dr Predragu Šutiću, direktoru Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu.

Treća akcija

Ovo je treća donacija mladog i uspešnog bračnog para Miloša i Marije Trojančević. Oni obećavaju da neće biti i poslednja, već najavljuju nove darove za bolnicu u Gornjem Milanovcu, sve u cilju stvaranja besprekornih uslova za lečenje bolesnih u gradu odakle su krenuli u svet.

Za dopremanje donacije, obebeđene putem konkursa u Švajcarskoj koje Trojančevići prate i na kojima konkurišu, bila su potrebna dva šlepera koja su obezbeđena zahvaljujući razumevanju rukovodstava Kompanije Metalac iz Gornjeg Milanovca, koja je i do sada uvek bila na usluzi ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- Lepše praznične poklone nismo mogli da dobijemo jer se ovom donacijom i te kako pomaže u kvalitetnijem lečenju bolesnika, ali se olakšava i rad medicinskom osoblju, uvek spremnom da pruži što kvaltetnije medicinske usluge. Naravno, dugujemo veliku zahvalnost Milošu i Mariji, ali i svim našim ljudima u svetu koji su nam godinama daju nesebičnu podršku - naglasio je dr Predrag Šutić.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.




 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nije sam i zaboravljen
HUMANITARNI MOST Deca su naše jedino blago
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online