Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 05.11.2017.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Lična arhiva A

Za dobročinstva nema prepreka

Sudbina jedine srpske devojčice iz Prizrena na Kosmetu Milice Đorđević (12), koju pratimo već nekoliko godina, a posebno od momenta kad je postala štićenica naših čitalaca iz celog sveta, mnogima je dobro poznata. Baš kao i činjenica da su njoj i njenoj majci zdušno pomagali kad im je bilo najteže. Ipak, brigu o školovanju ove devojčice, od proleća, na svoja pleća preuzela je i naša plemenita i redovna donatorka Rajka Tarlać iz Sidneja, zajedno sa prijateljem Ljubom, poželevši da joj svakog meseca šalje stipendiju od 150 dolara. Čini to na svaka dva meseca, šaljući ukupno 300 dolara, što verno beležimo i na stranici Humanitarnog mosta, a danas i prispeće novih stipendija za novembar i decembar, pristiglih posredstvom naše sidnejske Redakcije. Svojim dobročinstvom omogućili su da mala Milica sa majkom Evom svake nedelje bezbrižno putuje u školu u Veliku Hoču i da ne brine da li će imati dovoljno za školski pribor, knjige, užinu... Prilog smo odmah prosledili na njihov kućni prag, još jednom ih obradovavši u ime njihovih dobrotvora izdaleka.

Lična arhiva
Veliki pozdrav humanim čitaocima "Vesti": Evica Đorđević sa ćerkom Milicom

- Mnogo se i od srca hvala Rajki i Ljubi iz Sidneja, koji misle na nas. Njihova podrška je svake hvale vredna i mnogo nam znači. Bog im podario dobro zdravlje i sve najlepše u životu. Ako ih put ikad nanese na ovu stranu sveta, volele bismo da ih upoznamo, ugostimo i lično zahvalimo za sve što su učinili i nastavljaju da čine za nas - kazala je majka Evica, žena koja sa detetom živi u getu, od 55 evra mesečnih prihoda i pomoći Srpske pravoslavne crkve.

Sedam decenija postojanja

Godina 1947. ostaje zapamćena kao datum osnivanja ustanove socijalne zaštite za decu bez roditeljskog staranja, a ime je dobio po Radojki Vranješević, rodom iz Rekavica kod Banjaluke, koja je boreći se protiv fašista ubijena kod Drvara 1944, u cvetu mladosti, u 26. godini života.

Ipak, to nije sve. Mislila je dobra Rajka i na svoje zemljake u Republici Srpskoj, kao što to uvek čini. Tako je opet zajedno humanim prijateljima, anonimnim sveštenikom SPC u Australiji, Miloradom Dragomirović i Željkom Končarom, sakupila i poslala i novčani dar od 500 dolara.

Novac su namenili za kupovinu poklona deci u Dečjem domu "Rada Vranješević" iz Banjaluke.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Zamolili su da se pokloni podele za Svetog Nikolu i novogodišnje praznike. U ovom domu boravi stotinak dece i mladih svih uzrasta - od beba do studenata, tako da su potrebe Doma velike i slične potrebama svakog domaćinstva. Tokom narednih dana, potrudićemo se da saznamo kakvi bi pokloni najviše obradovali štićenike ovog Doma, a zatim ih od poslate donacije obezbedimo i za Svetog Nikolu uručimo, po želji naših vernih čitalaca sa dalekog kontinenta.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nove radosti za đake
HUMANITARNI MOST Oteli deci čašu mleka
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online