Za dobročinstva nema prepreka

Lična arhiva
Veliki pozdrav humanim čitaocima "Vesti": Evica Đorđević sa ćerkom Milicom

- Mnogo se i od srca hvala Rajki i Ljubi iz Sidneja, koji misle na nas. Njihova podrška je svake hvale vredna i mnogo nam znači. Bog im podario dobro zdravlje i sve najlepše u životu. Ako ih put ikad nanese na ovu stranu sveta, volele bismo da ih upoznamo, ugostimo i lično zahvalimo za sve što su učinili i nastavljaju da čine za nas - kazala je majka Evica, žena koja sa detetom živi u getu, od 55 evra mesečnih prihoda i pomoći Srpske pravoslavne crkve.

Sedam decenija postojanja

Godina 1947. ostaje zapamćena kao datum osnivanja ustanove socijalne zaštite za decu bez roditeljskog staranja, a ime je dobio po Radojki Vranješević, rodom iz Rekavica kod Banjaluke, koja je boreći se protiv fašista ubijena kod Drvara 1944, u cvetu mladosti, u 26. godini života.

Ipak, to nije sve. Mislila je dobra Rajka i na svoje zemljake u Republici Srpskoj, kao što to uvek čini. Tako je opet zajedno humanim prijateljima, anonimnim sveštenikom SPC u Australiji, Miloradom Dragomirović i Željkom Končarom, sakupila i poslala i novčani dar od 500 dolara.

Novac su namenili za kupovinu poklona deci u Dečjem domu "Rada Vranješević" iz Banjaluke.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Zamolili su da se pokloni podele za Svetog Nikolu i novogodišnje praznike. U ovom domu boravi stotinak dece i mladih svih uzrasta - od beba do studenata, tako da su potrebe Doma velike i slične potrebama svakog domaćinstva. Tokom narednih dana, potrudićemo se da saznamo kakvi bi pokloni najviše obradovali štićenike ovog Doma, a zatim ih od poslate donacije obezbedimo i za Svetog Nikolu uručimo, po želji naših vernih čitalaca sa dalekog kontinenta.

2024 © - Vesti online