Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 13.08.2017.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: N. Đurović A

Nešto za školu, nešto za seke

Povodom nedavno pristigle donacije od 300 dolara, koje su poslali Dijana, Silvana i Filip iz Melburna, slepi Aleksandar Smukov (13) iz Dobrinaca kod Rume obreo se sa majkom Aleksandrom u beogradskom Dopisništvu, nakon što je i obavio redovnu zamenu očnih proteza. Dar njegovih dobrotvora, koji stalno misle na njega, kao i uvek, primio je s oduševljenjem i uz poneki vickasti komentar, posebno izražen od kada je Aca ušao u pubertet.

N. Đurović
Voli šah i kuglanje: Aleksandar Smukov
N. Đurović

- Moram priznati da nam ovaj rođendanski poklon, iako s malim zakašnjenjem, ipak stiže u pravo vreme. Valja se pripremiti za predstojeću školsku godinu, a to uvek od roditelja iziskuje poseban finansijski izdatak. Aca je nedavno u okviru Sportskog saveza slepih nedelju dana proveo i u kampu Karataš u Kladovu, pošto se bavi šahom i kuglanjem. To su bile pripreme. A krajem avgusta će imati i takmičenje u šahu. Naravno, sve to traži svoje i zato nam je ovaj dar stvarno došao u dobar čas. Naravno, pored Ace, moram da mislim i na bliznakinje Ivanu i Nikolinu (16), obolelih od cerebralne paralize, kojima takođe treba pružiti posebnu negu. Da ne govorim o pelenama, za koje suprug Dušan i ja moramo da izdvojimo popriličnu sumu novca, a živimo samo od naše zemlje. Dijana, Silvana i Filip stalno misle na nas i mi im se zahvaljujemo do neba. Znamo da nije lako u današnje vreme izdvojiti od sebe da bi nekom pomogao i upravo zbog toga, naše poštovanje i divljenje je veće - kazala je mama Aleksandra.

Usput nam je ispričala i anegdotu sa Acinim višečasovnim bežanjem iz škole zajedno sa još dvojicom drugara. Na našu opasku da je mami to ipak trebalo da kaže da ne brine, Aca se samo nasmejao i rekao:

- Da sam rekao, sigurno je da bi me odvratila od te ideje. Ovako smo samo malo uživali van škole... Ovaj nestašluk, koji je uzbunio sve, svakako nije prošao nekažnjeno, ipak, oprošteno im je uz napomenu da se ne ponovi. Imajući u vidu da Aca, miljenik mnogih zemljaka, preturio preko pleća mnoge nevolje i nedaće još od svoje treće godine, od kada je ustanovljeno da boluje od malignog tumora očiju, za ovakve dečačke trenutke Smukovi imaju razumevanja. To im daje na znanje da se njihov sin uprkos hendikepu raduje svakom novom danu i da je željan avantura, koji svačiji život upotpunjuju i čine ga zadovoljnim i srećnim.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online