Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Za nas ovo je spas

Mada se prošlog leta i jeseni, uz pomoć naših čitalaca i humanitarca Hida Muratovića, relativno dobro pripremila za zimu, siromašna Novopazarka Bajra Suljović (50), koja pune 23 godine sama brine o nepokretnoj i teško bolesnoj ćerki Arijeti, poslednjih dana ponovo oskudeva u svemu. Nestalo je drva, nagomilao se dug za struju, nije platila nekoliko kirija, nedostaju joj lekovi i specijalna hrana za Arijetu.

D. N. Petrović
Strahuju za budućnost: Bajra Suljović sa nepokretnom ćerkom Arijetom
D. N. Petrović

- Sve što sam pripremila, polako se potrošilo. Dugo nije bilo novih donacija, a da nevolja bude još veća ozbiljno sam se razbolela i dva puta sam po 15 dana bila u bolnici. Srce polako počinje da me izdaje. Dok sam bila na lečenju o Arijeti je brinula moja rođaka. Moguće je da ću ponovo morati u bolnicu - priča Bajra, hrabra samohrana majka.

Tom prilikom, reporteri "Vesti" uručili su ovoj namučenoj ženi novih 100 evra, koje su joj iz Nemačke poslali dobrotvori Samet i Egzona Šabotić.

Nemoćna da bilo šta promeni

- Odlučila sam da sama brinem o hendikepiranoj ćerki koja ne ustaje, niti govori. Posvetila sam joj život i samo moja duša zna kako je i njoj i meni. Nemoćna sam da bilo šta radim i zaradim, jer ni trenutka ne smem da se odvojim od bolesne ćerke. Ne znam koliko ću izdržati i strašno se bojim ko će o njoj brinuti kada mene ne bude bilo - kaže Bajra, nadajući se da će joj naši čitaoci ponovo pomoći da pregura ovu i pripremi se za narednu zimu.

- Neizmerno smo zahvalne dobrotvorima iz Nemačke, hvala im do neba. Svaka para u ovom trenutku nam je zlata vredna. Još ne znamo šta nam je najpotrebnije. Prioritet su nam lekovi i hrana za Arijetu, za ostalo, šta pretekne - ističe Bajra.

Naglašava da, kako joj zdravlje popušta, sve više brine ko će, ako joj se nešto desi, brinuti o njenoj nemoćnoj ćerki.

- Jedva opstajemo. Da nije pomoći dobrih ljudi iz dijaspore i odavde iz Novog Pazara smrzavale bi se u hladnoj kući, verovatno ne bi imali i za struju, hranu, odeću, lekove... Za nas i sada dolaze teški dani i svaka pomoć nam je dobrodošla. Posebno nam je važno da nabavimo lekove za Arijetu i mene i da kupimo još metar-dva drva, jer ćemo morati da ložimo šporet sve do kraja aprila - priča Bajra.

Patnje Bajre Suljović počele su još u trudnoći, kada su joj lekari u Beogradu saopštili da će najverovatnije roditi dete sa anomalijom. Njen tadašnji suprug, poreklom iz Novog Pazara, iznenada je "nestao" i obreo se u Nemačkoj, gde je zasnovao novu porodicu. Nikada ga od tada nije videla ni čula, niti se on raspitivao za bolesnu Arijetu.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Prva zima bez straha
HUMANITARNI MOST Darovi hrabrim majkama
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online