Za nas ovo je spas

D. N. Petrović
Strahuju za budućnost: Bajra Suljović sa nepokretnom ćerkom Arijetom
D. N. Petrović

- Sve što sam pripremila, polako se potrošilo. Dugo nije bilo novih donacija, a da nevolja bude još veća ozbiljno sam se razbolela i dva puta sam po 15 dana bila u bolnici. Srce polako počinje da me izdaje. Dok sam bila na lečenju o Arijeti je brinula moja rođaka. Moguće je da ću ponovo morati u bolnicu - priča Bajra, hrabra samohrana majka.

Tom prilikom, reporteri "Vesti" uručili su ovoj namučenoj ženi novih 100 evra, koje su joj iz Nemačke poslali dobrotvori Samet i Egzona Šabotić.

Nemoćna da bilo šta promeni

- Odlučila sam da sama brinem o hendikepiranoj ćerki koja ne ustaje, niti govori. Posvetila sam joj život i samo moja duša zna kako je i njoj i meni. Nemoćna sam da bilo šta radim i zaradim, jer ni trenutka ne smem da se odvojim od bolesne ćerke. Ne znam koliko ću izdržati i strašno se bojim ko će o njoj brinuti kada mene ne bude bilo - kaže Bajra, nadajući se da će joj naši čitaoci ponovo pomoći da pregura ovu i pripremi se za narednu zimu.

- Neizmerno smo zahvalne dobrotvorima iz Nemačke, hvala im do neba. Svaka para u ovom trenutku nam je zlata vredna. Još ne znamo šta nam je najpotrebnije. Prioritet su nam lekovi i hrana za Arijetu, za ostalo, šta pretekne - ističe Bajra.

Naglašava da, kako joj zdravlje popušta, sve više brine ko će, ako joj se nešto desi, brinuti o njenoj nemoćnoj ćerki.

- Jedva opstajemo. Da nije pomoći dobrih ljudi iz dijaspore i odavde iz Novog Pazara smrzavale bi se u hladnoj kući, verovatno ne bi imali i za struju, hranu, odeću, lekove... Za nas i sada dolaze teški dani i svaka pomoć nam je dobrodošla. Posebno nam je važno da nabavimo lekove za Arijetu i mene i da kupimo još metar-dva drva, jer ćemo morati da ložimo šporet sve do kraja aprila - priča Bajra.

Patnje Bajre Suljović počele su još u trudnoći, kada su joj lekari u Beogradu saopštili da će najverovatnije roditi dete sa anomalijom. Njen tadašnji suprug, poreklom iz Novog Pazara, iznenada je "nestao" i obreo se u Nemačkoj, gde je zasnovao novu porodicu. Nikada ga od tada nije videla ni čula, niti se on raspitivao za bolesnu Arijetu.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online