Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Milošu i baka Živki od srca

Humanost naših vernih čitalaca sa dalekog kontinenta, već je nadaleko poznata, pa tako i ne čudi što su proteklih dana posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja stigla dva nova priloga za nevoljnike u otadžbini.

K. Nedeljković
Nisu više sami u svojoj muci: Miloš Jovanović sa sestrom i majkom

U pitanju je dar čestog donatora Miloša iz Sidneja, koji je ovog puta svoju pomoć od 200 dolara namenio imenjaku, bivšem obolelom vojniku Milošu Jovanoviću iz sela Troštica kod Novog Pazara.

Isto tako i Ane iz Kanbere, koja ne zaboravlja na usamljenu baku Živku Popović iz sela Tmava kod Kuršumlije, uputivši joj 250 dolara uz kratko pismo:

K. Nedeljković
Uskoro ponovo kod bake Živke Popović

"Molim vas da vaši reporteri kupe baki Živki proletnje kožne cipele i namirnice. Želim joj srećne predstojeće Vaskršnje praznike i da još mnogo godina živi."

Kako su želje naših plemenitih čitalaca i učesnika u brojnim akcijama Humanitarnog mosta, za nas poput zapovesti, to su ovi prilozi već na putu onima kojima su namenjeni.

A kako je svaki novi prilog i prilika da se susretnemo sa štićenicima, saznaćemo i šta ima novo kod Miloša Jovanovića (38), koji se 1999. godine hrabro braneći Srbiju na Kosovu, teško razboleo i živi u bedi.

Ono što je ohrabrujuće, to je da su počele da pristižu prve donacije naših čitalaca zaboravljenom ratniku s Košara, njegovoj majci Rosi (62), koja se bori s karcinomom dojke, i sestri Marini (35) i da su zahvaljujući njima kupili veš-mašinu, ali i dobili garderobu, namirnice i lekove i televizor, kao prvu pomoć.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Međutim, njihovim mukama tu neće biti kraj. Ipak, u jedno smo sigurni, a to je da će ih naša nova poseta veoma obradovati, jer će im dati na znanje da posle mnogo godina muka ima neko ko misli i brine o njima.

Isto tako, saznaćemo i kako je usamljena starica Živka, koja već uveliko živi devetu deceniju života, pregurala tešku zimu i da li joj je potrebna još neka pomoć.

Nadamo se da ćemo je zateći u dobrom zdravlju i kao uvek u dobrom raspoloženju.

Uskoro u "Vestima"

Narednih dana reporteri "Vesti" verno će zabeležiti slikom i rečju, uručenja priloga Jovanovićima i baka Živki Popović, kako bi njihovi dobrotvori iz daleka, bar na taj način mogli da podele radost sa onima na koje su mislili.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ostao bolestan i gladan
HUMANITARNI MOST Na korak do početka radova
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online