Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 01.02.2017.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Privatna arhiva A

Baka Vido, hvala do neba!

Protekle nedelje pisali smo o prispeću novčanog dara plemenite Baka Vide iz Adelejda, za dvoje nevoljnika u otadžbini, tačnije za Darka Stanojevića (38) iz Knića, bivšeg artiljerijskog poručnika, obolelog od teškog oblika epilepsije, i Nenada Dimitrijevića iz Ritopeka, a danas i o uručenju.

Privatna arhiva
Privatna arhiva
Opet završio u bolnici: Darko Stanojević

Deo priloga ove redovne donatorke i učesnice u brojnim akcijama Humanitarnog mosta, od 100 dolara, prvo je stigao na kućnu adresu nesrećnog Darka Stanojevića, silno ga obradovavši.

- Verujte da svaki put kada neko od dobrih ljudi misli na mene, to bude u više nego dobar čas. Otac Ljubiša i ja smo već polako ostali bez onog najosnovnijeg, a tu mislim pre svega na hranu i ogrev. Kao da ih sam Bog pošalje. Hvala do neba toj dobroj ženi. Tek što sam izašao iz bolnice, jer sam tokom epi-napada opet pao i ozbiljno se povredio, kad vi mi javljate radosnu vest. Čitaoci "Vesti" me zaista jedini održavaju u životu, da nije njih, ne znam šta bi sada bilo sa mnom - rekao je ushićeno Darko Stanojević, dodavši:

- Ovom prilikom želim da se od srca zahvalim i medicinskom osoblju Doma zdravlja Knić, kao i hirurškom odeljenju bolnice u Kragujevcu, koji su me ljudski primili i zbrinuli svaki put kada sam pao, rasekao se, ugruvao ili udario, a u vojnoj bolnici nisu hteli da me prime. Znam da ih je moja sudbina ganula, kao i cela situacija iz koje se kraj ne nazire.

Mladom Darku život se i dalje svodi na veliku borbu i čini se kao protiv vetrenjača. Na Kosovu i Metohiji se borio u ratu 1999, a samo tri godine kasnije oboleo je od tumora na mozgu, koji je morao da bude odstranjen.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nažalost, posle takve hirurške intervencije, oboleo je od teškog oblika epilepsije. Njegovo zdravstveno stanje je iz dana u dan sve gore, a najviše ga boli to što pored bitke za zdravlje, mora to isto da čini i u sudnici, kako bi ostvario svoja zakonska prava i dobio sve što mu po zakonu pripada.

M. Karović

Dimitrijevići zbrinuti

I drugi deo donacije baka Vide, takođe od 100 dolara, stigao je i u ruke Nenada Dimitrijevića iz Ritopeka, koji je bio primljen na VMA nakon što zbog nemaštine nije jeo šest dana. Po dar je došao lično u beogradsko Dopisništvo "Vesti".
- Od kada se priča o meni našla u medijima, mnogi su pritekli u pomoć. Zbrinuti smo, a i dug za struju smo dobrim delom otplatili. Upravo to ću učiniti i sa ovim novcem. Svima sam neizmerno zahvalan, kao i toj dobroj gospođi sa drugog kraja sveta. Na pragu sam da dobijem i zaposlenje. Najgore je prošlo, ne ponovilo se - poručio je Nenad Dimitrijević.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ne daj se Darko...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online