Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 17.11.2016.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Privatna arhiva A

Darkovim teškim danima nikad kraja

Nevolja nevolju sustiže. Tako bi samo u jednoj rečenici mogao da se opiše skoro ceo životni put 38-godišnjeg Darka Stanojevića iz Knića, bivšeg artiljerijskog poručnika, obolelog od teškog oblika epilepsije. Zbog nebrige države, ovaj nesrećni mladić ne samo da živi u krajnje nehumanim uslovima, s teškom bolešću zbog koje ne može da radi i privređuje, već nema nikakve nade da bi u dogledno vreme nešto moglo da se promeni.

Privatna arhiva
U bolnici svaki dan: Darko Stanojević

Nažalost, život ga je još jednom bacio na kolena. Iako ima dve presude kojima se Republika Srbija obavezuje da mu isplati naknadu štete u visini izgubljene zarade za period od 2002. do 2012, Darko i dalje pravdu mora da traži na sudu.
Ali umesto da dođe do konačnog raspleta tokom ovog meseca i Darko konačno dobije ono što je zaslužio, sve je odloženo. Zakazano je novo ročište tek u martu naredne godine. Stoga ne čudi što je ovog nesrećnog mladića ophrvao veliki očaj i tuga jer su sva njegova nadanja ovom odlukom, još jednom pala u vodu. I baš u tim trenucima, na drugom kraju sveta, jedna plemenita duša iz daleke Kanade poslala mu je podršku u vidu novčanog dara od 100 kanadskih dolara.

- Ne mogu vam opisati kako sam se osećao i koliko mi je pozlilo kad sam video da je suđenje odloženo za narednu godinu zbog, kako su nam objasnili, novog sudije. Završio sam i u bolnici na jedan dan zbog velikog broja epi-napada. Toliko je sve ponižavajuće da nemam reči. Da se država tako ophodi prema svom narodu, vojnicima, bukvalno sirotinji, sramotno je do srži, a ja sam nemoćan da bilo šta promenim. Dok su mi svakakve crne misli prolazile kroz glavu, zvala me je ta dobra žena iz Kanade, koja je želela da ostane anonimna i poslala mi svoju pomoć. Kao da me je trgla iz košmara i dala snagu da ne podlegnem groznim iskušenjima. Iako sam joj se u telefonskom razgovoru zahvalio, osećam obavezu da joj se i putem "Vesti" od srca zahvalim. Neka joj dragi Bog podari svu sreću - rekao je Darko Stanojević.

Dobri ljudi jedina uzdanica

- Nadam se samo da zima neće biti jaka, da nam se ovaj krov ne sruši na glavu i da se ne razbolimo još više. Jedino ko mi daje nadu da će možda doći bolji dani jesu plemeniti čitaoci "Vesti", jedini koji su mi od srca pritekli u pomoć, zahvaljujući kojima sam kupio ogrev, inače ne znam šta bi danas bilo sa mnom i sa ocem - Darko Stanojević.

Zbog celokupne situacije, ovaj bolesni vojnik, koji je služio i branio otadžbinu na Kosovu i Metohiji 1999, moraće i ovu zimu da dočeka u trošnoj kući u kojoj živi sa ostarelim i bolesnim ocem Ljubišom, zajedno sa poljskim miševima i pacovima. Kako kaže Darko, i da negde stanuje privatno, to bi mu zadalo ogromne troškove, koje nema od čega da plati i zato mora da ostane tu, s nadom da im se do proleća ništa loše neće dogoditi.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Podrška majkama i školarcu
HUMANITARNI MOST Naš ste spas, hvala do neba
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online