Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 16.11.2016.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Vesti A

Slab na tuđe nevolje i nedaće

Iako je već zašao u godine na kojima bi mu mnogi pozavideli, jer uveliko gazi desetu deceniju, naš najstariji čitalac i veliki humanitarac Đorđe Čordašević iz Toronta (95), uprkos bremenu starosti nije posustao u svojim dobročinstvima.

Vesti
Neumoran u dobročinstvima: Đorđe Čordašević

Sa "Vestima" je od prvog dana, pa je tako za više od dve decenije, njegova pomoć u novcu i paketima stizala na brojne adrese nesrećnih zemljaka u otadžbini, kako pojedinaca, tako i kolektivnih centara. Sve to verno smo beležili i bili posrednici u mnogim akcijama ovog dobričine. Tako i ovog puta beležimo dobročinstvo koje je ovih dana uputio Vestern unionom porodici male Milice Tutunović iz sela Rajac kod Čačka, rođenoj sa obostranom kongenitalnom kataraktom. Reč je o 200 kanadskih dolara, koje je njen predani i brižni otac Zoran Tutunović, bivši oficir, danas nadničar, uspeo nedavno da podigne u obližnjoj pošti.
- Molim vas da se u ime naše porodice od srca zahvalite tom dobrom gospodinu. Neka ga dobro zdravlje i sreća uvek prate. Zahvaljujući ovako dobrim ljudima, više ne postoji nijedna prepreka u lečenju naše Milice. Posle operacija u Kalugi, kada je naša miljenica konačno progledala, sada je vodimo na rehabilitaciju u Novi Sad i očne stimulacije. Pomak je vidljiv. U suštini sve ide u dobrom smeru, poboljšan je vid i motorika, svesnija je svoje okoline, igra se sa sestrama... Promena je neprepoznatljiva, kao da je drugo dete u pitanju. Supruga Ana i ja smo zaista presrećni. Naravno, još dosta će morati da se radi sa Milicom kako bi njena rehabilitacija bila potpuna, ali mi smo spremni. Hvala Bogu i dobrim ljudima koji su nam pomogli u najkritičnijim momentima - rekao je našim novinarima Zoran Tutunović.

Redovni mesečni prilog

Pored porodice Tutunović, plemeniti Đorđe Čordašević je u proteklih devet meseci slao pomoć od 100 dolara, ukupno 900 dolara, Olgi Stojković iz izbegličkog kampa u beogradskom naselju Vidikovac, na čemu se ova žena, koja se igrom sudbine našla u nevolji, od srca zahvaljuje.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Lazovićima u pravi čas
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online