Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 13.11.2016.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: A. Krasojević A

Mališanima i majkama zlehude sudbine darovi od srca

Neumorni u svojoj humanosti, čitaoci "Vesti" iz dana u dan nastavljaju prijatno da iznenađuju i olakšavaju život mnogih nevoljnika u otadžbini.

A. Krasojević
Članovi HO "Nemanjići" u poseti Sanji Bartok

Ovog puta reč je o dvema udovicama, samohranim majkama koje su ostale bez važnog životnog oslonca, sa jednim ozbiljnom zadatkom i bremenom, a to je da othrane svoje mališane.

Mlada Sanja Bartok iz Gudurice nadomak Vršca u Srbiji ima čak šestoro dece o kojima brine, a pri tom nije zaposlena. Saznavši za njenu sudbinu posredstvom "Vesti", taksisti poznatog Halo taksija, ili, među Podgoričanima poznatijeg kao Žuti taksi, odmah su poželeli da joj pomognu. To su nedavno i učinili uputivši joj novčani dar od 100 evra na kućnu adresu.

- Veliko i od srca hvala tim dobrim ljudima na ukazanoj podršci i razumevanju. Činjenica je da nam nimalo nije lako, posebno od kada sam ostala bez supruga, koji je u 27. godini preminuo od karcinoma. Istina, humanitarna organizacija "Nemanjići" iz Tićina u Švajcarskoj nam je priskočila u pomoć, obezbedila krov nad glavom, nekoliko kućnih aparata i ogrev i da nam nije bilo njih, ne znam kako bih i šta bih radila, verujte. I ova pomoć nam mnogo znači, jer za mališane mnogo toga treba - iskreno će Sanja Bartok, napomenuvši da ima još prostorija u kući koje bi trebalo opremiti.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Ali to nije sve. I plemeniti Ljubiša Zajić iz Dortmunda u Nemačkoj, poreklom iz Prizrena, mislio je na 32- godišnju udovicu Gabrijelu Marjanović iz sela Radovnica kod Trgovišta majku četvoro dece. Nažalost, pre tri godine, takođe je ostala bez supruga, koji je tragično nastradao u rudniku. Saosećajujći se sa njenim usudom, kao i usudom njenih mališana: Aleksandra (12), Sandre (11), Helene (4,5) i Dragane (3), na kućnu adresu uputio je svoju podršku u vidu novčanog priloga od 50 evra, na čemu mu se ova mlada žena od srca zahvalila.

Za pohvalu i divljenje

- Plemeniti čitaoci "Vesti" i dalje nastavljaju da me iznenađuju. Pre tri godine, kada sam iznenada ostala bez supruga, zdušno su nam priskočili u pomoć i samo zahvaljujući njima sazidali smo kupatilo, opremili sobu, kuhinju... Ništa od svega toga ne bi bilo moguće, da nije bilo njih. I danas, posle toliko vremena, sete se mene i moje dece i pošalju pomoć, to samo govori koliko srce imaju, što je za veliku pohvalu i divljenje - istakla je Gabrijela Marjanović.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST U srcu plemenite Nadežde
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online