Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 09.11.2016.
18:00
K. N. - A. V. - Vesti - Foto: pixabay.com A

Ne brinite, nisam ugrožena

Naš verni čitalac, Drago Skopljak iz Raštada, nije mogao da veruje svojim očima kada je proteklog meseca u "Vestima" pročitao priču o izvesnoj Slavici Zaković iz sela Kratovo u okolini Priboja, koja radi u OŠ "Blagoje Polić" kao kuvarica za mesečnu platu od samo 20 evra.

pixabay.com
 

Sažalivši se na njenu sudbinu, nedugo potom je posredstvom Redakcije "Vesti" u Bad Filbelu, za ovu skromnu ženu poslao novčani dar u iznosu od 100 evra. Međutim, to nije sve. Sudbina ratnog invalida Dejana Petkovića iz Čačka, koji je izgubio ruku na legendarnim Košarama, a danas sada jedva sastavlja kraj sa krajem, takođe je dirnula u srce ovog čoveka, pa je i njemu uputio dar od 100 evra. Uz novčani prilog od ukupno 200 evra, stiglo je i pismo u kome između ostalog piše:

"Trebalo bi svi da se srame odluke da se kuvarici smanji plata na samo 20 evra. Gde je ona sloga, svi za jednog, jedan za sve? Neka joj Bog pomogne, ja joj kao penzioner šaljem 100 evra. Ratnom invalidu Dejanu Petkoviću, isto toliko šaljem uz želju da pronađe neki posao koji bi mogao da obavlja shodno svojim mogućnostima..."
 

Nekome namenjeno, a drugom suđeno

Pošto Slavica Zaković nije želela da prihvati novčani dar plemenitog Draga Skopljaka, reporteri "Vesti" će u dogovoru sa donatorom iz Nemačke narednih dana proslediti ovaj dar nekome, kome to bude najpotrebnije

Odmah pošto je prilog ovog dobrog čoveka stigao, reporteri "Vesti" su kontaktirali mladu Slavicu Zaković, kako bi u dogovoru sa njom prosledili novac dobrotvora iz Nemačke. Njen odgovor nas je pomalo iznenadio. Istakla je da uprkos malim primanjima nije ugrožena i da ne može da prihvati novčanu donaciju.
 
- Bez obzira na malu platu, moj suprug i ja živimo na selu, imamo stoku i bavimo se poljoprivredom. Na taj način preživljavamo. Nismo gladni i imamo za najosnovnije, kako za nas tako i za decu. Ne želim da zvučim nezahvalno, i zaista jedno veliko i ljudsko hvala tom čoveku što je mislio na mene i moju porodicu. Ipak, smatram da će nekom drugom taj novac više trebati. Mnogo je naših ljudi ovde u otadžbini koji su u nezavidnoj situaciji i nemaju od čega da žive. Zato mislim da bi bilo bolje da ovaj dar bude prosleđen nekom, kome je to preko potrebno - kazala je vredna Slavica, dodavši:
 
- Svesna sam da je priča o našoj situaciji u školi mnoge dirnula, ali nekako je i to otišlo u pogrešnom smeru. Nisam htela, niti tražila pomoć na taj način. Kada smo podelili sa medijima situaciju u kojoj se nalazimo, kao i to da radim za tako malu sumu, želeli smo više da istaknemo kako je stanje u prosveti zbog smanjenja plata i da je neophodna promena, jer su naša deca u pitanju. Hvala Bogu, moja porodica nije ugrožena, ali svakako je da bi i mi malo bolje živeli da primam bar pola plate koja je iznosila oko 160 evra. Iskreno se nadam da će i to uskoro biti moguće.
 

Uskoro u Čačku
 

Vesti
Stiže podrška: Dejan Petković

Još 100 evra koje je Drago Skopljak iz Raštada poslao za Dejana Petkovića iz Čačka, prilika je da naši reporteri još jednom posete ovog nesrećnog čoveka, uruče mu dar i isto tako verno zabeleže sve što bude poručio svom dobročinitelju.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Despote budi nam dobro!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online