Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 21.09.2016.
12:00
K. N. - Vesti - Foto: Privatna arhiva A

Dobra dela melem za rane nevoljnika

Kada je redovna čitateljka "Vesti" Mirjana - Mira Stevanović iz Bazela, u Švajcarskoj, stigla u rodnu Topolu, imala je na umu da pored svojih najmilijih poseti i ulepša dane i jednom dugogodišnjem štićeniku Humanitarnog mosta. Reč je o 43-godišnjem Aleksandru Čoliću iz Ljubesela kod Topole, obolelom od ubrzanog starenja mozga.

Privatna arhiva
Susret za pamćenje: Aleksandar Čolić sa majkom Ljiljanom i donatorkom Mirom Stevanović

"Čovek nije ništa drugo već serija njegovih dela" napisao je za života nemački filozof Hegel, a dobra dela sama za sebe govore, kao i za našu čitateljku Mirjanu, koja je više nego prijatno iznenadila i obradovala Aleksandra i njegovu majku Ljiljanu. Ne samo zbog pomoći kojom ih je obasula, već svojom posetom, koja im je ugrejala srce i dušu. Naše novinare o tome je obavestila majka Ljiljana Čolić, vidno uzbuđena.

Hvala svima

- Iako Aci ne može biti bolje, čega smo svesni, samo zahvaljujući dobrim ljudima koji su nam slali lekove, novčanu podršku i pomoć, on je danas još živ, a život nema cenu. Još jednom hvala svima neizmerno, što su bili uz nas sve ove godine - poručila je majka Ljiljana Čolić.

- Još je živo u meni susret sa Mirom Stevanović, kao i Aci. Ne možemo da pronađemo prave reči kojima bismo opisali koliko smo joj zahvalni na poseti, kao i pomoći koju nam je donela. Šta reći za osobu koja vas kao grom iz vedra neba poseti prvi put u životu i pri tom donese invalidska kolica, novčani dar od 150 franaka i pride pune kese kućnih potrepština, kao i za negu za bolesnika, kao što je moj sin? Neka dobri Bog Miri i njenoj porodici podari svaku sreću i dobro u životu - kazala je 63-godišnja Ljiljana Čolić, koja o sinu Aci posebno vodi brigu od kako je zbog prirode bolesti, pao u postelju.

Uprkos lekovima i terapijama, nažalost, Aci je sve teže. Osim što su ga izdale noge i ruke, sve više ga izdaju i sluh i vid. Ipak, obraduje se Aca svakoj plemenitoj duši koja svrati u njegov skromni dom. Još je svestan da ima nekoga ko misli i pazi na njega iz daleka i samo to mu je i davalo snagu i volju za životom od trenutka kada je bolest naglo uznapredovala, a sav teret pao na nejaka pleća njegove majke Ljiljane.

- Nije nam lako, ali borimo se kako znamo i umemo. Uverila se i Mira u to i rekla da nije ni pomišljala da tako živimo. Istina, bilo bi nam mnogo gore da nam plemeniti čitaoci "Vesti" poput Mire Stevanović nisu pritekli u pomoć i da nastavljaju to da čine. Svaka poseta i topla reč dođu poput melema na teške rane. Zbog toga ćemo im biti večno zahvalni - iskreno će majka Ljiljana.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Na Acu ima ko da misli
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online