Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 08.09.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti A

Hvala je mala reč...

Prijatelji velikog srca, hvala je mala reč za radost koja je sijala na licima naših đaka iz Orahovca i Velike Hoče, kada smo im sa prvim školskim danima uručili prve stipendije od svih zemljaka koji su nam se posredstvom Humanitarnog mosta javili iz Sidneja, Toronta, Frankfurta, ali i preko organizacije Srbi za Srbe iz Beograda i Republike Srpske.

Vesti
Veliki dan: Uručivanje stipendija đacima u Orahovcu

Naših devetoro đaka, a sa njima i njihovi roditelji, a i mi njihovi profesori osetili smo ruku prijateljstva koja će nam pomoći da idemo dalje i isplivamo iz ovog mora iskušenja koje je navalilo na naš narod na KiM. Već smo u našim apelima podelili sa vama naše probleme oko opstanka škole i našeg naroda u Velikoj Hoči i Orahovcu koji se kreću od ograničene slobode kretanja, strepnje za svoje i živote svojih bližnjih, nemaštine i bitisanja nedostojnog čoveka. 

Spona

Neka ovo pismo bude javna zahvalnost svima iz "Vesti" koji su pisali o našim problemima, i maksimalno se potrudili da pomognu, a ujedno i ljudima u organizaciji Srbi za Srbe. I jedni i drugi su spona sa našim ljudima u dijaspori i tanka, ali neraskidiva nit koja nas povezuje.

Mi smo prihvatili zakletvu i obavezu da budemo na našem tlu, krvlju natopljenom, a vaša podrška će nam puno značiti, naročito našim đacima jer će se svaki put u školskoj klupi, gde osim njih sedi samo još jedan ili dva vršanjaka, setiti vas donatora i znaće da negde daleko živi neko ko misli i saoseća sa njima, i ko je dao deo sebe i svoga mukotrpnog rada za njihovu sreću i bolji život...

I na kraju neka svaka reč u ovom pismu zahvalnosti bude i blagoslov iz Metohije i sa Kosova za humane ljude širom Vaseljene, a posebno onima koji su se prihvatili stipendiranja naših gimnazijalaca. Srdačno vas pozdravljam i zahvaljujem se u ime učenika, roditelja i profesora iz Orahovca i Velike Hoče - profesorka srpskog jezika u Gimnaziji Orahovac, Olivera Radić".

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Dobročinstvo hvale vredno
HUMANITARNI MOST Uz stipendiju sve je lakše
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online