Četvrtak 08.09.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti

Hvala je mala reč...

Vesti
Veliki dan: Uručivanje stipendija đacima u Orahovcu

Naših devetoro đaka, a sa njima i njihovi roditelji, a i mi njihovi profesori osetili smo ruku prijateljstva koja će nam pomoći da idemo dalje i isplivamo iz ovog mora iskušenja koje je navalilo na naš narod na KiM. Već smo u našim apelima podelili sa vama naše probleme oko opstanka škole i našeg naroda u Velikoj Hoči i Orahovcu koji se kreću od ograničene slobode kretanja, strepnje za svoje i živote svojih bližnjih, nemaštine i bitisanja nedostojnog čoveka. 

Spona

Neka ovo pismo bude javna zahvalnost svima iz "Vesti" koji su pisali o našim problemima, i maksimalno se potrudili da pomognu, a ujedno i ljudima u organizaciji Srbi za Srbe. I jedni i drugi su spona sa našim ljudima u dijaspori i tanka, ali neraskidiva nit koja nas povezuje.

Mi smo prihvatili zakletvu i obavezu da budemo na našem tlu, krvlju natopljenom, a vaša podrška će nam puno značiti, naročito našim đacima jer će se svaki put u školskoj klupi, gde osim njih sedi samo još jedan ili dva vršanjaka, setiti vas donatora i znaće da negde daleko živi neko ko misli i saoseća sa njima, i ko je dao deo sebe i svoga mukotrpnog rada za njihovu sreću i bolji život...

I na kraju neka svaka reč u ovom pismu zahvalnosti bude i blagoslov iz Metohije i sa Kosova za humane ljude širom Vaseljene, a posebno onima koji su se prihvatili stipendiranja naših gimnazijalaca. Srdačno vas pozdravljam i zahvaljujem se u ime učenika, roditelja i profesora iz Orahovca i Velike Hoče - profesorka srpskog jezika u Gimnaziji Orahovac, Olivera Radić".

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online