Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 26.05.2016.
12:00
D. N. P. - Vesti - Foto: D. N. Petrović A

Za kafu i lepšu starost

Nakon našeg teksta o staricama Milki Kuč (77) iz Boljara kod Sjenice i Hankiji Kurtanović (76) iz Veljeg Polja kod Tutina, koje godinama žive same i opstaju uz pomoć naših čitalaca, jedna dobra duša, i ovog puta iz dalekog Perta u Australiji, odlučila je da ponovo obraduje siromašne bake sa surovog Peštera.

D. N. Petrović
Pozdravi sa Peštera: Milka Kuč

Naša čitateljka Ć. D. to ne čini prvi put, na čemu smo joj zahvalni. Njen dar od 100 dolara podelili smo na ravne časti: 50 za Milku i 50 dolara Hankiju, uz pozdrave donatorke "da bake popiju slatku kafu". Donacija je uručena, a osim kafe, koje će imati dovoljno u narednih nekoliko meseci, starice su dobile šećer, razne slatkiše i druge namirnice.

- Puno mi znači ovaj dar, kafa koju mi je poslala ta dobra dušica iz Australije, još je jedna potvrda da stara i bez ikoga svog ipak nisam sama. Hvala svim mojim dobrotvorima, oni mi pomažu da opstanem na najsurovijem delu Pešterske visoravni, kad god se prekrstim pomolim se Bogu i za njih i poželim im svu sreću ovoga sveta - priča Milka Kuč i naglašava da je trenutno zbrinuta, da ima dovoljno namirnica i da joj puno znače koza, jarići i kokoške koje je nedavno dobila od naše čitateljke Dragice Wolch iz Kanade.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Pozdrav i kafu "poslatu" iz Perta sa zadovoljstvom je popila sa najbližim komšijama i starica Hankija Kurtanović iz Veljeg Polja, koja takođe živi sama, a za razliku od Milke Kuč sa drugog kraja Peštera, kojoj je dom dotrajala brvnara, Hankija je dobila novu kuću u koju se nedavno uselila. A kuća je poklon dobrih ljudi velikog srca iz ovog kraja i sa raznih strana sveta.

Nije kasno

- Kad god budem zakuvala kafu, setiću se ove divne žene, volela bih da je vidim i upoznam, hvala joj puno - poručuje starica Hankija koja se nada da će uz božju pomoć poživeti još koju godinu i uživati u lepoti novog doma o kojem nije ni sanjala.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Svaku paru čuvamo za struju
HUMANITARNI MOST Ima nade za malog Radišu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online