Četvrtak 26.05.2016.
12:00
D. N. P. - Vesti - Foto: D. N. Petrović

Za kafu i lepšu starost

D. N. Petrović
Pozdravi sa Peštera: Milka Kuč

Naša čitateljka Ć. D. to ne čini prvi put, na čemu smo joj zahvalni. Njen dar od 100 dolara podelili smo na ravne časti: 50 za Milku i 50 dolara Hankiju, uz pozdrave donatorke "da bake popiju slatku kafu". Donacija je uručena, a osim kafe, koje će imati dovoljno u narednih nekoliko meseci, starice su dobile šećer, razne slatkiše i druge namirnice.

- Puno mi znači ovaj dar, kafa koju mi je poslala ta dobra dušica iz Australije, još je jedna potvrda da stara i bez ikoga svog ipak nisam sama. Hvala svim mojim dobrotvorima, oni mi pomažu da opstanem na najsurovijem delu Pešterske visoravni, kad god se prekrstim pomolim se Bogu i za njih i poželim im svu sreću ovoga sveta - priča Milka Kuč i naglašava da je trenutno zbrinuta, da ima dovoljno namirnica i da joj puno znače koza, jarići i kokoške koje je nedavno dobila od naše čitateljke Dragice Wolch iz Kanade.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Pozdrav i kafu "poslatu" iz Perta sa zadovoljstvom je popila sa najbližim komšijama i starica Hankija Kurtanović iz Veljeg Polja, koja takođe živi sama, a za razliku od Milke Kuč sa drugog kraja Peštera, kojoj je dom dotrajala brvnara, Hankija je dobila novu kuću u koju se nedavno uselila. A kuća je poklon dobrih ljudi velikog srca iz ovog kraja i sa raznih strana sveta.

Nije kasno

- Kad god budem zakuvala kafu, setiću se ove divne žene, volela bih da je vidim i upoznam, hvala joj puno - poručuje starica Hankija koja se nada da će uz božju pomoć poživeti još koju godinu i uživati u lepoti novog doma o kojem nije ni sanjala.

2024 © - Vesti online