Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 18.01.2016.
12:00
Đ. Janković - Vesti - Foto: Đ. Janković A

Dobrotvori ogromnog srca

Zahvaljujući velikom srcu dva naša verna dobrotvora, u svet po lek i nadu kreću dva štićenika Humanitarnog mosta u isto vreme, 18. januara ove godine:

I prijatelji i donatori: Bračni par Đurović sa Lazarom Petkovićem

25-godišnji Lazar Petković iz Banje Koviljače put Moskve na konačnu proveru svoga zdravlja i završnu terapiju, i 23-godišnja Beograđanka Tijana Simić koju ruka prijatelja vodi u Frankfurt.

Mladima koji su tek na početku života, put i boravak u inostranim klinikama omogućili su plemeniti dobrotvori "Vesti", na čiji humani gest smo izuzetno ponosni. Iako se ova dva štićenika ne poznaju, oboje se bave istim poslom, oboje su fizioterapeuti na usluzi drugima, iako sami sebi ne mogu da pomognu.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Tako će se Lazar Petković, koji se od četvrte godine života bori protiv karcinoma prostate, naći 16. put u prestonici Rusije, ovoga puta zahvaljujući donaciji od 1.050 evra plemenite porodice Anđelke Đurović iz Melburna. Slabovidoj Tijani Simić putovanje i boravak na očnoj klinici u Frankfurtu finansiraće naš anonimni donator S. P. iz Bad Homburga.

- Nadam se da će ovo biti moje poslednje putovanje i da ću se vratiti sa lepim vestima. Kada sam u julu prošle godine bio kod doktora Viktora Borisova preporučeno mi je da zbog trenutno loših analiza u što kraćem roku uradim skener celog tela zbog indicija da se radi o metastazi. Tako sam po povratku postupio, i prema nalazima srpskih lekara, rezultati su dobri. Ruski lekar je za svaki slučaj preporučio još jednu terapiju krajem decembra, ali nisam otišao jer nismo imali dovoljno novca - kaže Lazar, čija se majka Verica porukom obratila Anđelki Đurović, koja je sa porodicom u više navrata pomagala Lazaru, sa molbom za pozajmicu. 

Odgovor je stigao vrlo brzo.

- Đurovići su moji spasioci. Rekli su da novac nije pozajmica, već njihov poklon, a reč je o 1.050 evra. Ostatak smo ranije prikupili tako da imam potrebnih 3.500 evra. Iz Moskve se vraćam 26. januara. Silno želim da zbog mog zdravlja više nikada neću morati u Moskvu, a moja porodica i ja ne možemo da nađemo dovoljno reči da se zahvalimo toj divnoj ženi iz Melburna - poručuje Lazar, koji trenutno ne radi, ali se nada da će uniformu fizioterapeuta u Banji Koviljači ponovo obući u martu.

U dobrim rukama

Sudbina slabovidu Tijanu Simić, koja boluje od teške bolesti - pigmentne retinopatije, nije ipak odvela u tursku kliniku Firatli, ne samo zbog toga što nije uspela da prikupi 12.000 evra, već i zbog činjenice da se naš veliki donator S. P. iz Bad Homburga ponudio da ovoj vrednoj devojci obezbedi pregled u najprestižnijoj očnoj klinici u Frankfurtu, kao i boravak u Nemačkoj. 

Srećno: Tijana Simić

Naše kolege iz Frankfurta će se naći pri ruci majci Kseniji i ćerki Tijani, a svi zajedno se nadamo da će nemački lekari naći način kako da zaustave njenu bolest i kako da poboljšaju njen vid. O boravku naše štićenice u inostranstvu objavićemo posebnu reportažu, ali i o svim porodicama kojima je pomogao ovaj anonimni biznismen, koji svake godine donira "Vestima" po 5.000 evra, za ljude u nevolji.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Dobra dela pobeđuju daljine
HUMANITARNI MOST Lazar na korak do izlečenja
HUMANITARNI MOST Za najmlađe u Kuršumliji
HUMANITARNI MOST Ko bi rek'o čuda da se dese
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online