Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 09.12.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti A

Koncert za malu Sofiju

Ko je jednom čuo ili video bar s novinskih slika dvogodišnju Sofiju - nije je nikad zaboravio. Njene nevine oči, njen nevini osmeh, mnogi nisu zaboravili. Ona još ne zna reći hvala, ali umesto nje, to najiskrenije kaže mladi bračni par iz Nikšića: 34-godišnja Vesna Šušić i njen četiri godine stariji suprug Svetozar, rodom iz Konjica, koji su već drugi put iznenađeni i beskrajno zahvalni plemenitim ljudima širom sveta, onima koji su im omogućili da njihovo dete boravi na banjskom lečenju i rehabilitaciji u Igalu.

Oni veruju u nas: Vesna Šušić sa ćerkom Sofijom

Drugog leka nažalost nema za Sofiju, miljenicu svih nas, bebu rođenu s retkim oboljenjem mozga za koje savremena medicina još nije našla spasonosnu formulu. I baš taj lek nikšićka birokratija odlučila je da - ukine! Sve po slovu zakona i pečata.

Ipak, njena dva boravka u ovoj crnogorskoj banji donela su toliko veliki zdravstveni pomak, da je i sam lekar koji je vodi bio zapanjen povoljnim ishodom. S druge strane, roditelji male Sofije uzrok čudu, što su veliki epileptični napadi prestali, i što je devojčica počela da reaguje i komunicira s okolinom, pripisali su ne samo banjskom lečilištu, već kao vernici željama i molitvama na stotine nepoznatih ljudi širom sveta. A kada su naši čitaoci čuli ovu vest, proradio je onaj već čuveni srpski inat, pa su odlučili da opet samostalno pomognu Sofiji, uz poruku:

"E, kad vi braćo i sestre ne možete i nećete - mi baš hoćemo."

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Jedan od poslednjih priloga u iznosu od 500 australijskih dolara stigao je od Kola srpskih sestara Žena mironosica pri crkvi Sveti arhiđakon Stefan u Kizboroa, a naš novinar Budo Simonović iz Podgorice već je uručio dar porodici Šušić, skromnim ljudima koji uzalud traže neku veću reč od one - hvala.

A pravo iznenađenje ovu porodicu čeka za koji dan jer su i Hercegovci iz Melburna skočili na noge, pa će svojom akcijom iznenaditi ne samo porodicu Šušić, nego i sve one koji smatraju da su odlaskom iz zavičaja u tuđinu za sobom zatvorila sva vrata.

Pesme po željama

Naš humani zemljak Veselin - Tale Živak pevaće 11. decembra u kafeu Princ u Las Vegasu ponovo za Sofiju. Prošle godine poželeo joj je 13. septembra srećan prvi rođendan i sav prihod s dobrotvorne večeri poklonio porodici Šušić iz Nikšića, koju i ne poznaje. Tada je rekao: "Kadasam video sliku bebe Sofije, znao sam da moram nešto da učinim." Učinio je mnogo, a za koji dan pevaće pesme po željama posetilaca, a sav prihod i s ove humanitarne zabave biće uplaćen za lečenje obolele devojčice.

Bravo, Tale, hvala u ime Humanitarnog mosta, uz našu malu želju da nas se setiš uz pesmu... "Sjaj tuđine".

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Siročićima za useljenje
HUMANITARNI MOST Bravo Marina, Ana i Esma!
HUMANITARNI MOST Dom za budućeg sveštenika
HUMANITARNI MOST Dobra dela pobeđuju daljine
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online