Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 03.09.2015.
12:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Đ. Janković A

Čekamo rezultate i nadamo se najboljem

Dobro poznata pojedinim štićenicima Humanitarnog mosta, dobrotvorka Anđelka Đurović iz Melburna ne zaboravlja ni Lazara Petkovića, 24-godišnjeg fizioterapeuta iz Banje Koviljače, koji se od četvrte godine bori sa rakom testisa. To je po ko zna koji put dokazala uputivši mu prilog od 300 dolara posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja. Novac je već stigao na kućni prag Petkovića, na čemu se majka Verica od sveg srca zahvalila.

Đ. Janković
Lazar Petković još strepi

- Za nas je Anđelka više od dobrotvora. Imali smo priliku da je upoznamo i zavolimo kao da nam je rod rođeni. Toliko smo bliski postali, kao porodica. Verujte, Anđelku doživljavam kao majku i nosiću je uvek u srcu, gde god da sam i šta god da mi se događa u životu. Neka joj dragi Bog podari dobro zdravlje i svaku sreću! - poručuje majka Verica Petković i dodaje:

- Isto tako, moram reći da nam ova divna žena uvek pošalje pomoć u pravi čas. Njen dar je zalog za Lazarov ponovni odlazak u Moskvu u decembru, najkasnije januaru. U međuvremenu, uradio je skener celog tela kako bi uklonio svaku sumnju o ostacima bolesti. Rezultati su bili dobri, a metastazama ni traga. Ostalo je još da uradi magnetnu rezonancu i ultrazvuk pluća. To ćemo obaviti najverovatnije u KCS i nadamo se da će snimci pokazati da je sve u redu i da nema mesta brizi. Sve te nalaze moraće da ponese u Moskvu i tamo će odlučiti šta i kako dalje. Molimo se Bogu da to sve bude kako treba i da naš Laza konačno predahne od svih muka koje ga dve decenije u stopu prate. Pre svega da se oslobodi večitog straha za život, koji kad vam se uvuče u kosti ne pušta čoveka da slobodno živi i diše.

Od kada su saznali za Lazarevu opaku bolest, nastupilo je vreme pakla za Petkoviće. Nisu želeli da se pomire sa činjenicom da smrt kuca na njihova vrata i preti da im oduzme sina, kao ni da bitku predaju pre nego što je započeta. Obreli su se u Moskvi i zahvaljujući alternativnoj medicini, Lazar je danas među živima. Njegova borba još nije okončana, ali ne gubi nadu da će se uskoro, ipak, pozitivno završiti. Da će konačno moći da uživa u čarima života i mladosti, poput svojih vršnjaka.

Istina, zahvaljujući mnogim humanim ljudima, Petkovići su uspeli da izbore mnoge bitke kada je lečenje njihovog sina u pitanju. Činili su to ponekad i pozajmljujući novac koji im je nedostajao. Jednom rečju, sve što je u njihovoj moći da otrgnu sina iz kandži opake bolesti.

- Još jednom hvala svim znanim i neznanim zemljacima, plemenitim čitaocima "Vesti", za sve što su učinili za nas. Nikad im to nećemo zaboraviti - kazala je Verica Petković.

- Iskoristila bih ovu priliku i da se od srca zahvalim dobročiniteljima koji su ne samo poslali novac za lečenje, već i zvali telefonom da bi nas bodrili kad nam je bilo najteže. Među njima je i porodica Lekanić iz Kanade, kao i naše dobre komšije iz Loznice, Markovići, koji rade u Kelnu. Mi ćemo nastaviti da se borimo sa svime što je pred nama, nema nam druge. Ipak, i ovaj vid podrške za nas mnogo znači, pre svega u ljudskom smislu i daje snagu da se izborimo sa svim nedaćama - iskreno će majka Verica.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ćeraćemo se mi još!
HUMANITARNI MOST Ko bi rek'o čuda da se dese
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online