Utorak 25. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 18.07.2015.
01:20
B. Grujić - Vesti - Foto: B. Grujić A

Osvajaju medalje gladnih stomaka

Siromašna devetočlana porodica Zorić iz Zrenjanina ni ne zna da će biti objavljen apel za pomoć njima i njihovoj deci. Oni se nisu obratili "Vestima" s molbom, jer pokušavaju da se sami izbore sa velikim nevoljama. Umesto njih, to su učinili sportski šampioni i treneri Srbije: Ivana i Slobodan Popov, bračni par iz Zrenjanina, oboje svetski i evropski šampioni u kik i savate boksu, treneri u savate klubu "Banat" i kik-boks klubu Fajter pokrenuli su apel za pomoć siromašnoj devetočlanoj porodici Zorić.

Čestiti i ponosni: Familija Zorić

- Troje od ukupno sedmoro dece, petnaestogodišnji Nenad, četiri godine mlađi Strahinja i Mateja koji ima deset godina, treniraju kod nas savate, francuski i kik- boks i osvajači su medalja na brojnim prvenstvima Srbije, Vojvodine, Banata. Osmogodišnja Nirvana i dve godine mlađa Arijana, bave se atletikom, počele su da se takmiče i osvajaju medalje, a sigurno će sportisti biti i trogodišnji blizanci Miloš i Nika. Oni su toliko skromni i lepo vaspitani, da jednostavno ne žele da se bilo kome obrate za pomoć, a žive u teškim i nenormalnim uslovima. Oba roditelja, tridesetsedmogodišnji Predrag i dve godine mlađa majka Marija, nemaju posao i samo povremeno nadničare, kako bi zaradili neki dinar za hranu i najosnovnije potrebe za decu - ističe Slobodan Popov, koji je zajedno sa suprugom uputio na nekoliko stotina adresa pismo sa molbom da se pomogne ovoj familiji, koja ne samo da nema posao već su i - podstanari.

Budući šampioni

Porodica Zorić živi u dvorišnom stanu, trošnog kućerka u Ulici Stanoja Glavaša broj 2. u Zrenjaninu, 23000, Srbija. Nemaju ni fiksni a ni mobilni telefon. Zbog neizmirenih dugova isključena im je struja, a gazdarica Jelena, bez obzira na neplaćene kirije, još nije izgubila strpljenje, ali je u više navrata opominjala njene stanare da će uskoro ipak morati da reaguje i iseli ih iz stana. Deca su divna, vaspitana u sportskom duhu, odlični su sportisti, ali zaista nemaju ništa, a često nemaju šta ni da jedu.

- Naša gazdarica je puna razumevanja, ali znam da i njoj taj novac od kirije znači i potpuno je razumemo. Ja sam spreman da se žrtvujem i radim i danju i noću, za moje anđele, ali jednostavno posla nema. To što se ponekad dogodi neka nadnica i supruga i ja ne časimo ni časa, oboje idemo da zaradimo, dok starija deca pričuvaju mališane. I to je rizik, ali verujte drugo rešenje nemamo i ne vidimo svetlo na kraju tunela - priča Predrag Zorić.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- U okviru kluba već smo organizovali humanitarne akcije i međusobno sakupili neka sredstva, kako bismo im pomogli. Ali naravno da je to malo i nedovoljno i zato smo odlučili da apelujemo na svest i drugih dobrih ljudi. Porodici Zorić je zaista potrebna pomoć, deca nemaju šta da jedu, žive u lošim uslovima i pod stalnom presijom da će ih zajedno sa roditeljima, koji jednostavno nemaju nikakvo rešenje, izbaciti na ulicu - dodaje evropska i svetska prvakinja Ivana Popov.

 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Svetlo za sedam mališana
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online