Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 29.06.2015.
12:00
D.Đ. - B. R. - Vesti - Foto: Vesti A

Iz ruku prijatelja na prave adrese

Ko je Damir iz Sidneja, naš redovni čitalac i stalni donator, ne znamo, njegovo poreklo, godine i posao, za nas su nepoznanica, ali ono što znamo dovoljno govori svim jezicima. Kratka poruka: "Svima želim sreću i zdravlje" koju uvek uputi našim štićenicima preko redakcije "Vesti" u Sidneju i novčani prilog kažu da je ovom anonimnom priložniku najvažnije da njegove iskrene želje i pomoć stignu na pravu adresu.

D. Đorđević
Dođite nam u goste: Stoilkovići pozivaju donatore

Njegov poslednji prilog od 500 AUD već je stigao ljudima u nevolji, onako kako je to plemeniti Damir raspodelio: 200 dolara uručeno je Radmili Drljači, samohranoj i bolesnoj majci četvoro dece iz Vranja, a dve donacije od po 150 dolara bile su namenjene sedmočlanoj porodici Stoilković iz zaseoka reka u planinskom selu Nova Brezovica i 15-godišnjoj Beograđanki Nini Spremović koja se trenutno nalazi na lečenju od akutne leukemije u rimskoj pedijatrijskoj klinici Bambino Gesu.

Ovog puta, reporteri "Vesti" lično su uručili glavi kuće Slavoljubu Stoilkoviću 150 dolara, koje će ovaj siromašni domaćin upotrebiti kako bi vratio dugove oko dovođenja vode sa izvora koja im sada služi i za kućnu upotrebu i kao pojilo za stoku ali i za održavanje plastenika sa povrćem.

SMS iz Švajcarske

Naši zemljaci na radu u Švajcarskoj mogu ovih dana pomoći porodici Spremović i njihovoj ćerki Nini svojim prilozima putem SMS poruka: upiši human96 i pošalji SMS na 455 iz Švajcarske. Cena poruke je 10 franaka. Svaki franak ide za lečenje devojčice, čija je adresa na Fejsbuku glasi - ZA NINU. Mejl: spremovic.nenad@gmail.com. I "Vesti" su vam na usluzi: +381 11 31 93 771.

Do kuće Stoilkovića, zbog obilnih kiša, nije se moglo doći kolima, ali prvi povoljni vremenski uslovi omogućiće da ih reporteri posete i vide njihov napredak nakon brojnih pristiglih donacija.

- Hvala donatoru iz te daleke zemlje, hvala svima koji misle i dalje na nas, na našu decu, a posebno na Bojana koji je zbog atrofije mišića trajno u kolicima. Božja milost neka se useli u njihove domove. Doveli smo vodu, napravili plastenik, posadili paradajza, paprike, luk, od svega po malo, ali dovoljno za nas. Nakon smrti majke, u martu ove godine, uspeli smo da vratimo dugove - priča nam Slavoljub u čijem domaćinstvu žive bolesni sin Bojan (10), ćerke Bojana (8), Miljana (6), supruga Radica (34), otac Milan (75) i psihički oboleli brat Goran (43). Svi od samo 150 evra, kolika su im primanja. Ali, uprkos svemu, poziva dobre ljude u svoj dom, ako ih put ovog leta nanese južnom Srbijom.

- Dva puta nedeljno zovu me da utovaram drva, dnevnica je oko osam evra. Čim uzmem pare, pravac prodavnica, mora da se u kući ima brašna. Nikad nisam popio čašicu alkohola, pitajte u selu, svaki dinar unosim u kuću - tvrdi Slavoljub kome je posebno drago što je Bojan upravo završio treći razred sa dobrim uspehom, a Bojana sa vrlodobrim, iako kod kuće nemaju nikakve uslove za učenje.

Nina Spremović

Dar od 150 dolara za Ninu Spremović uplatili smo na konto i obavestili njenog oca Nenada da je prilog uveden pod nazivom Damir - Australija. Najnovije iz Rima je to da su u bolnici urađene brojne analize koje su potvrdile da se ova hrabra učenica, koju u Beogradu čeka svedočanstvo sa odličnom uspehom, svrstala među 20 odsto onih što imaju šanse da prežive. Akcije za Ninu i dalje teku širom Srbije, a od 150.000 evra, potrebnih za transplantaciju, prikupljena je polovina sume.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Neizvesnost i dalje traje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online