Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Niste sami ni u nevolji ni u radosti

Životna sudbina zlostavljane 41-godišnje Radmile Drljače iz Vranja i njene dece Dražena (22), Klaudije (13), Dijane (10) i Nemanje (7) izmenila se nabolje zahvaljujući donacijama plemenitih čitalaca "Vesti" nakon velikih nevolja koje su ih snašle.

Uskoro na nogama: Radmila Drljača

Poslednji tekst koji smo objavili, apel Radmile Drljače, koja je došla u situaciju da zbog bolesti nema ni za hranu ni za kiriju, naišao je na zaista veliki odziv naših čitalaca iz inostranstva, ali i sugrađana iz Srbije.

Reporteri Humanitarnog mosta uručili su nedavno ovoj porodici tri donacije dobrotvora iz Australije: 200 AUD od stalnog donatora Damira, 200 AUD od naše verne čitateljke Gordane iz Volongonga i 100 dolara od Ljiljane Joksić iz Sidneja, insistirajući da se od ovog priloga odmah uplate i dve kirije za iznajmljeni stan u Vranju.

Deca za primer: Porodica Drljača

Uz pomoć, stigla su i pisma: Damir svima želi zdravlje i sreću, Gordana poručuje da će uz humane ljude i veru u Boga prebroditi poteškoće, a Ljiljana Joksić piše: "Zapamtite da nikad niste sami, ni u nevolji ni u radosti."

- Hvala im do neba, oni su naši spasitelji u situaciji kad ne možemo da idemo i radimo za nadnicu i priuštimo najosnovnije za život. Bog im stostruko vratio! Zdravljem i veseljem domove im okitio! Od pristiglog novca platili smo gazdi kiriju za dva meseca, najam je 70 evra, a s komunalijama izađe oko 100. Sada nam je mnogo lakše, nećemo biti na ulici, a ostatak novca ćemo upotrebiti za nabavku hrane - kaže kroz suze Radmila.

Naime, njen sin Dražen je nakon sedmodnevnog boravka u vranjskoj bolnici pušten na kućno lečenje i bolje se oseća jer sada ne mora da strepi da li će na stolu za njega i njegovih sestre i braću biti tople supe ili će kašika da zvecka o prazan tanjir. Loši uslovi života u ranom detinjstvu doprineli su da ovaj vredni i skromni mladić navuče bronhijalnu astmu. Da nevolja bude veća, samo što je izašao iz bolnice, brižna majka Radmila berući trešnje pala je s merdevina i polomila rebra.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Sve se dobro završilo, hvala Bogu! Skinuli su mi zavoje u vranjskoj bolnici, moram još koji dan da mirujem, a onda krećem da radim po kućama, da čistim po zgradama kako bismo opstali i imali najosnovnije za hranu. Kad malo očvrsne, sa mnom će i Dražen, da i on zaradi koji dinar - kaže Ramila zahvaljujući se humanim ljudima iz Australije, ali i iz Srbije.

Na adresu porodice Drljača stigao je nedavno i paket, težak 14 kg, sa hranom, odećom i obućom, dar dobrotvorke Snežane Vuković Nedeljković iz Beograda, koja je o njenoj sudbini pročitala tekst na našem portalu Vesti-online. "Hvala i dragoj Snežani, svaka pomoć puno nam znači. Ima još dobrih ljudi što nam daje snage da istrajemo i budemo jednog dana svoji na svome", ističe Radmila.

Dobri đaci

Ako je nešto u ovoj nesreći donelo sreću majci Radmili u njen skromni dom, to su bili uspesi u školi njene dve ćerke Klaudije i Dijane.
- Dobri su i primereni đaci, s obzirom na to u kakvim uslovima živimo. Trude se, uče, znaju da im škola može doneti samo dobrog, i imaju moju punu podršku - ističe Radmila.

Našli mir

Radmila je žrtva porodičnog nasilja, a pre par godina lekari u surduličkoj bolnici jedva su joj spasli život posle suprugovog zlostavljanja. Nakon odlaska sa Vlasine Okruglice, sela u kome je živela i dolaska u Vranje, našla je kakav-takav mir za sebe i porodicu.
- Valjda će izbegličke patnje i nasilničke boli koji nas prate od rodnog Bihaća, pa sve do Vranja jednom proći i za nas doći bolji dani. Da mi deca odrastaju u miru i sreći - nada se Radmila.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Napredujemo uz vašu pomoć
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online