Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 22.06.2015.
12:00
B. Miličić - Vesti - Foto: Vesti A

Sportista dao i novčanu garanciju

U nemačkoj Univerzitetskoj klinici u Minsteru na lečenju zbog raka kostiju, osteosarkoma, nalazi se i 12-godišnja devojčica Katarina Gubić iz Bijeljine. Ona je imala u februaru jednu vrlo tešku operaciju u kojoj su joj nemački lekari nadčovečanskim naporima spasili desnu nogu, a potom je nastavljena hemoterapija. o Branimira Bajića i devojčicu obolelu od raka kostiju vežu zavičaj i ljubav, srpski fudbaler apeluje na sve ljude dobre volje

Daleko od kuće: Katarina Gubić

Bolesna devojčica, njezine dve sestre i roditelji čine sve koliko je u njihovoj moći da se ona vrati u normalan život. Sva ta njihova nastojanja i briga ne bi bili dovoljni da nije i u ovom slučaju bilo ljudi dobre volje i velikog srca. Među njima je i Ljubinka Istodorović iz Nirnberga, koja je nekoliko puta ranije učestvovala i u akcijama pomoći preko Humanitarnog mosta. Ova žena velikog srca, rodom iz Rtkova, poznata je humanitarka već 15 godina i dobitnica je priznanja opštine Kladovo.

- Uspela sam preko nemačke humanitarne organizacije Ein Herz fuer Kinder
(Srce za decu) obezbediti 10.000 evra za Katarinino lečenje, ali je to samo deo od ukupno potrebnih 150.000 evra. U akciju se uključio i Branimir Bajić, nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji danas fudbal igra u MSV Duizburg. On je dao novčanu garanciju tako da je Katarina odmah primljena u kliniku Minster na lečenje - kaže nam Ljubinka Istodorović, veliki borac u svim misijama za bolesnu decu.

Branimir Bajić potiče iz Bijeljine, odakle su i Katarina i njezina porodica. Mnogo se angažovao s ciljem da se Katarina izleči i vrati normalnom detinjstvu. On je organizovao humanitarne večeri, obraća se na brojne adrese u želji da dobije podršku i pomoć, pa se tu uključio i njegov klub, kao i veliki broj pojedinaca. Slađan Gubić, Katarinin otac, kaže da je zadovoljan tokom lečenja njegove ćerke. "Katarina je imala jednu tešku i komplikovanu operaciju, koja je na svu sreću prošla dobro i lekari nas uveravaju da će sve biti u redu. Do sada je imala 13 hemoterapija i ostalo je još pet. Nadamo se da će se sve završiti dobro zahvaljujući podršci i pomoći dobrih ljudi", ističe Slađan Gubić, koji je svakodnevno pored kreveta svoje ćerke.

Kontakt telefon

Fudbaler Branimir Bajić otvorio je internet stranicu www.helft-katarina.de
na kojoj se nalaze sve bitne informacije o devojčici, njenoj bolesti, lečenju i akciji pomoći.

Plemeniti zemljak u akciji: Branimir Bajić

"Verujem da ćemo nastaviti s podrškom sve do Katarininog konačnog izlečenja", kaže Bajić i apeluje na sve koji su u mogućnosti da novčano pomognu ovoj porodici.

Pored internet stranice, informacije o lečenju Katarine Gubić i akciji pomoći može čitaocima dati i Ljubinka Istodorović na telefon: +49151- 5466 - 0070.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Čovek se oslanja na čoveka
HUMANITARNI MOST Bravo Marina, Ana i Esma!
HUMANITARNI MOST Jedan dan kao san
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online