Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 07.05.2015.
12:00
D. Đorđević - Vesti - Foto: D. Đorđević A

Ružava osvanula na Đurđevdan

Sve je počelo 4. aprila ove godine u sali SKUD-a Oplenac među članovima i gostima Kanadsko-srpskog dobročinstva "Jovan Dučić" u Torontu, a završilo se 5. maja, uoči Đurđevdana, kada je je u štali domaćina, 47-godišnjeg Dragana Ljubisavljevića iz sela Stropsko kod Vranja, osvanula mlada šestomesečna junica po imenu Ružava.

D. Đorđević
Veselje u štali: Ružava novi član Ljubisavljevića

Jedanaestoro dece, uz svoju 37-godišnju majku Draganu, obradovali su se junici kao da su dobili još jednog brata ili sestru, pa su svi pohrlili uz ciku i veselje da dotaknu i pomiluju novog člana svog skromnog domaćinstva. Tako se završila još jedna od lepih akcija "Vesti" i naših humanih čitalaca iz Kanade, koji su omogućili svojom donacijom od 1.000 dolara bezbrižniju budućnost za više gladnu nego situ čeljad najbrojnije porodice u vranjskom kraju - 13 Ljubisavljevića.

Hvala, deco

D. Đorđević

Dvanaestoro mladih učesnika iz Toronta, uzrasta od 10 do 18 godina, a to su Stefan, Aleksa i Ognjen Tubić, Marko i Miloš Grahovac, Stefan, Marko i Jelena Vukmanović, Ana i Maja Dabić, Jelena Rogan i Teodora Ilić, sigurno će biti zadovoljni što su obradovali svoje vršnjake iz otadžbine. Jer da nije bilo njih i njihove želje da pomognu, danas u štali Ljubisavljevića ne bi bilo ni junice Ružave.

Ime organizatora ove akcije, plemenitog Mostarca iz Toronta, ostalo je nepoznato i familiji Ljubisavljević jer je ovaj 45-godišnji Hercegovac na vest da je u dom siromašne porodica stigla buduća hraniteljka i da će za svu decu uskoro biti dovoljno mleka samo poručio:

"Bog sve vidi... Uvek sam tu sa svojom porodicom i prijateljima da pomognem ljudima u nevolji..."

Ipak, ostala su zabeležena imena zlatne mladeži iz Toronta koja su prodavajući gostima porcije ribe za poneti obezbedila sredstva.

Zahvaljujući lepom gestu Turističke agencije 747 i gospodina Mihajla Milićevića ovaj humanitarni prilog je bez provizije prosleđen do Beograda, gde su novinari "Vesti" konvertovali novac i u ruke Ljubisavljevića predali 730 evra.

Odmah po prijemu donacije, glava kuće Dragan je kupio mladu junicu za 550 evra u jednom planinskom selu u opštini Vladičin Han, a ostatak sredstava biće, kako su nam rekli, iskorišćen za nabavku hrane za junicu.

- Hvala dobrim ljudima, doneli su deci veliku radost u kući, ali i nama. Kupili smo u selu Ostrovica prelepu prvoklasnu mladu junicu, s ličnim pasošem i svim pratećim dokumentima. Ona ima svoj rodoslov, a biće upisanom i njeno ime - Ružava. Nadamo se da će na jesen davati mleka i da će naša deca uz našu hraniteljku zdravo porasti.

- Od jeseni, Dragan će sa starijom decom kositi livade u okolnim atarima, a mi ćemo paziti i čuvati Ružavu. Zato, još jednom, svima hvala na pruženoj pomoći i šansi da krenemo sami o sebi da brinemo - poručuje domaćica Dragana.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

I mi u Humanitarnom mostu verujemo da će Ljubisavljevići posle plastenika koji su dobili, stada koza, svinja i junice, uz znatnu materijalnu pomoć naših čitalaca i ostalih plemenitih ljudi iz dijaspore, krenuti sami u dalje bitke. Temelje imaju, sazdane od brojnih donacija i najlepših želja, a "Vesti" kreću u nove akcije za neke druge nevoljnike.

Jagnje za Uskrs

O Ljubisavljevićima brine i Eparhija vranjska čiji ih predstavnici povremeno posećuju i donose osnovne potrepštine za život. Dragana ističe da su za Uskrs bili prijatno iznenađeni poklonom iz Eparhije vranjske. Dobili su jagnje koje su u slast pojeli.
- Nadamo se da će nam letos dobrotvori iz Australije, koji su preko naše crkve obećali, sagraditi kućicu u kojoj ćemo moći svi da imamo svoj kutak, da imamo gde da sednemo da jedemo i uveče legnemo - kažu Ljubisavljevići.




 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ode Šarulja preko Drine
HUMANITARNI MOST Ovde stanuju ljubav i deca
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online