Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 05.05.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: V. Sekulić A

Umesto praseta - jagnje za ručak

Još ima onih koji se sećaju dečjeg uzdaha: "Da nam je prase za ručak", jednog od sedmoro mališana 32-godišnje Jasmine i 40-godišnjeg Radojice Filić iz Kragujevca, koja rastu u kući punoj vlage. Jer otac koji je 1999. izbegao sa Kosova ne samo da nije završio kuću, već je došao do prve ploče i stao. Tih januarskih dana kada je objavljen tekst u "Vestima" porodica Filić iz Malih Pčelica zvanično nije ni postojala. Bili su ljudi bez adrese i ličnih dokumenata.

U poseti Beogradu: Radojica Filić sa sinovima Arsenijem i Danilom

Blic akcijom naših zemljaka iz Hamiltona u Kanadi, donacijama iz Nemačke i Švajcarske, ali i žitelja Srbije, deci je ostvarena želja da u kući pored pečenog prasetine bude i mleka za najmlađe. Šta se od tada promenilo, ispričao nam je nedavni gost u beogradskom Dopisništvu "Vesti" otac Radojica, konobar bez zaposlenja, koji zarađuje za život na vašarskim i svatovskim tezgama. Kada ih ima...

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Na žalost i pored brojnih obećanja stalno zaposlenje nisam dobio. A posao ne biram... - kaže Radojica koji tvrdi da je poslednji put živeo životom dostojnim čoveka pre NATO bombardovanja, jer posle izbeglištva ne pamti nijedan dan bez stresa.

- Ipak, uz pomoć medija krenulo je nabolje. Više nisam čovek bez adrese i lične karte u kojoj sada piše da stanujemo u ulici dr Đorđa Mitrovića 56! - Najvažnije je da se snađemo za hranu, jer ni ja ne znam odgovor na pitanje kako nas devetoro preživljavamo - priča Radojica koji je stigao u pratnji dvojice lepo odgojenih sinova - Arsenija i Danila.

Burme

U nezavršenoj kući porodice Filić mnogo toga nedostaje i hrane i struje i vode, ali ljubavi ima na pretek. Da je tako i sami smo se uverili kada je supruga Jasmina odlučila da putem emisije TV Pink "Sve za ljubav" iznenadi supruga, kada su im poklonjene venčane burme, jer svojih iako su u braku, nisu imali. Dugotrajnim aplauzom bili su nagrađeni kada su se uz njih pojavila i njihova dečica, kojih se niko ne bi postideo: devetogodišnja Teodora, osmogodišnji Arsenije, šestogodišnji Danilo, petogodišnja Anastasija, četvorogodišnja Sofija, dvogodišnji Vasilije i šestomesečni Filip. Bravo za Filiće!

U ime anonimnog donatora iz Bad Homburga u Nemačkoj, Humanitarni most "Vesti" odlučio je da im priredi i malo iznenađenje: uručili smo im 100 evra uz želju da za predstojeće praznike deca ovoga puta pojedu jagnjetine do mile volje. I paket sa garderobom naše čitateljke Mare Vujić iz Sidneja. Ukoliko neko može da ponudi posao Radojici Filiću, molimo plemenite ljude da im se jave na telefon: 00381 660 103 11.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online