Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 25.04.2015.
12:00
B. M. - B. R. - Vesti - Foto: Vesti A

Obezbedila ručak za 300 Srba

Jedina vrlina s kojom se čovek ne može pohvaliti jeste skromnost. Kad bi se njome pohvalio, više ne bi bio skroman. Ali zato možemo mi iz "Vesti" reći za našu donatorku 60-godišnju Stanu Jovanović iz Minhena, rodom iz Bača, da je to njena izuzetna osobina.

Vesti
Kašika više za gladne: Narodne kuhinje na KiM

Ova plemenita žena dosad je učestvovala u brojnim našim akcijama, dosad je više puta pomagala štićenike Humanitarnog mosta, a eto ne znamo čak ni kako izgleda.

- Nema potrebe, činim dobro zato što verujem u ljude - jednostavno kaže naša čitateljka, kojoj je najvažnije kada nekog obraduje. I ovaj put je bilo tako.

Stana Jovanović je od onih osoba koje nerado govore za novine, a pogotovo nije za fotografisanje, tako da i ovaj put o njoj kao dobrotvorki možemo reći mnogo manje nego što to zaslužuje. Ali, zato ona čini sve što može da drugima pomogne.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Ovoga puta njeno ime naći će se među humanima koji su uzeli učešće u našoj akciji "Jedna kašika više", a kojom želimo da pomognemo rad šest narodnih kuhinja na Kosmetu, i njene korisnike, više od 2.100 srpskih porodica koje žive u enklavama.

Prilog od 300 evra stigao je u Beograd, i odmah je uručen dr Đorđu Jovanoviću, članu Humanitarne organizacije Majka devet Jugovića, a podrška naše dobrotvorke data je direktno za nastavak rada narodne kuhinje u manastiru Gračanica na KiM.

Ona je posle teksta u "Vestima" da se sve teže obezbeđuje hrana za pravljenje toplih obroka preostalom stanovništvu u ovom delu srpske južne pokrajine, rešila da iz svog skromnog kućnog budžeta izdvoji 300 evra.

Ako bismo to simbolično hteli da izrazimo u porcijama, naša čitateljka je na ovaj način obezbedila ručak za 300 korisnika u jednom danu, kako to ističe humanitarac iz Gračanice. Hvala humanoj Stani!

Poklon paketi

I ranije je u nekoliko prilika Stana Jovanović odgovarala na apele ljudi kojim je pomoć potrebna, bilo da je reč o lečenju bolesnih ili pak odeći, obući i hrani za siromašne porodice. Ona je iz Minhena slala poklon pakete i u saradnji sa Crkvenom opštinom u Minhenu, a neretko je sama uplaćivala i novac za nevoljnike u otadžbini.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Kolo sreće se okreće
HUMANITARNI MOST Radost u skromnom domu
HUMANITARNI MOST Za bogatiji božićni obrok
HUMANITARNI MOST Prilozi iz Sidneja i Beča
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online