Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 29.09.2014.
12:00
B. Miličić - Vesti - Foto: B. Miličić A

Kolo sreće se okreće

Od velike količine pristigle humanitarne pomoći u podrum Crkvenog centra u Minhenu Srpske pravoslavne crkve, koja čeka da bude odvezena i podeljena porodicama kojim je potrebna, Stana Jovanović iz Minhena je skoro svakodnevno prebirala i sortirala stvari da bi pripremila tri pošiljke za tri višečlane porodice u Srbiji.

Brado paketa: Bližnjim s ljubavlju
 

Radeći u podrumu ona je zaradila i prehladu, ali ne žali se, jer veruje da će ono što je spremljeno uskoro obradovati čak 25 dece u tri porodice - Dragana i Draganu Ljubisavljević iz sela Stropsko kod Vranja koji imaju jedanaestoro dece, potom Slobodana i Sanju Stojiljković iz zaseoka Berivojštica i njihovih petoro mališana, kao i Gorana i Vesnu Golubović iz Popovca kod Paraćina, sa njihovih devetoro dece. U ovom velikom poslu i Stanin sin, student Dragutin Jovanović, pomagao je majci u pripremi pošiljke za ove tri porodice.


- Majka se mnogo angažovala da izdvoji sve što bi moglo biti od koristi ovim višečlanim porodicama sa dosta dece, tako da se i sama razbolela. Informaciju o ove tri siromašne familije dobila je čitajući Humanitarni most "Vesti" i već su spremljeni paketi sa odećom i obućom za decu. Pokušaćemo da pošaljemo i po dva dušeka i jedan televizor u svako ovo domaćinstvo. Brinula je kako će to poslati, ali nam se javio Vladimir Božić iz Minhena koji ima kombi u koji bi sve to moglo da stane, tako da iščekujemo da to otpremimo, a onda i da bude podeljeno po porodicama, jer je majka na svakom paketu napisala prezime onih kojima ovo šalje od srca - kaže Dragutin Jovanović.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Poseban poklon namenjen je nedavno rođenim blizancima Petru i Pavlu u porodici Stojiljković.
 

Požrtvovani zemljaci: Vladimir Božić i Dragutin Jovanović
 

I protojerej-stavrofor Đorđe Trajković svedoči o predanom višednevnom radu Stane Jovanović u podrumu koji je prosto zatrpan različitim stvarima. Vladimir Božić, koji će voziti pomoć u Srbiju, kaže da će posle 1. oktobra krenuti na put i obećava da će u celosti ispuniti Staninu želju i predati pakete pomoći onima kojima je ona to namenila.
 

Radost za 25 dece

"Vesti" se zahvaljuju Crkvenom centru u Minhenu, a posebno porodici Jovanović koja nije žalila ni vremena ni truda da obraduje 25 dece, koliko ih imaju ove tri velike srpske porodice. S koliko je ljubavi sve rađeno, ponajbolje govori fotografija brojnih vreća, a na svakoj je pažljivo ispisano rukom plemenite zemljakinje ime porodica Ljubisavljević, Stojiljković i Golubović.

 

Uvek sa zemljacima

Humana zemljakinja Stana Jovanović je iz Bača u Nemačku došla pre 42 godine. Zaposlena je u jednoj tvornici u Poingu kod Minhena. Tokom rata u bivšoj Jugoslaviji slala je pomoć sunarodnicima, a najviše lekove uz podršku jednog lekara Grka. Sin Dragutin je student treće godine elektrotehnike na Tehničkom univerzitetu u Minhenu.

 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ne predajemo se
HUMANITARNI MOST Podrška zlata vredna
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online