Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 21.04.2015.
12:00
B. Simonović - Vesti - Foto: B. Simonović A

Zovu invalida da dođe u Australiju!

Pomoć od 120 dolara koju mu je za uskršnje praznike, a posredstvom našeg Humanitarnog mosta uputila naša stalna dobrotvorka Gordana iz Vulongonga u Australiji, zatekla je 56-godišnjeg Vidoja Žugića, podgoričkog beskućnika i teškog invalida u njegovoj malenoj, trošnoj auto-prikolici u blizini drevne crkve Sveti Đorđe pod brdom Gorica, gde se već godinama rve sa mukama i nedaćama koje su mu život i sudbina dodelili, ali i sa zlobom i okrutnošću onih koji ne saosećaju sa njegovim nevoljama.

B. Simonović
Vidoje Žugić

Iako nismo mogli da ispunimo želju naše donatorke da to bude baš za Uskrs, jer nismo uspeli da ga danima pronađemo, ipak je novac stigao u prave ruke.

- Hvala joj do neba što me ne zaboravlja, a ja jedino što mogu jeste da i za njenu i za dušu svih dobrih i plemenitih ljudi koji mi pomažu, zapalim sveću i pomolim se Bogu u ovom svetom hramu. Mnogima ne znam ni ime, ni ko su ni odakle su, ali im jednako želim dobra. Eto, ima jedan čovek iz podgoričke policije, neki je službenik tamo - nikako mu još ime nisam doznao - koji mi je na Badnje veče ovde pred crkvom Sveti Đorđe dao 100 evra. Veli: "Evo, volim da pomognem tebi pa makar moja deca i bez večere ostala, ona su zdrava i mlada."

- Taj isti je pre četiri-pet dana, možda baš na Vaskrs, u dva posla ponoći poslao miliciju da me dovedu tamo u upravu jer je neko iz Australije zakazao razgovor sa mnom. Javio se taj preko tog interneta, zbori engleski ili taj australijski jezik, ništa nisam razumeo, ali mi sve preveo ovaj moj dobrotvor. Taj iz Australije mi poručio da će mi poslati neko garantno pismo i kartu za avion da idem u Australiju! Ne znam ko je to bio, možda je to neko od moje rodbine, neko od potomstva mojih stričeva koji su otišli u tu daleku zemlju, pa su nekako doznali za moje muke. Hvala mu ko je da je, kad se barem setio, ali ja ne znam kako da dođem do tamo: sam, ne znam jezik - nije to - sedneš na voz pa ideš do Beograda, nigde ne izlaziš i ne presedaš... - s tugom kaže Žugić. "Vesti" mole neznanog čitaoca iz Australije da se javi i Humanitarnom mostu kako bismo olakšali eventualno odlazak Vidoja Žugića iz Crne Gore.

Nada u molbi

Vidoje u međuvremenu veliku nadu polaže u novog gradonačelnika Podgorice Slavoljuba - Miga Stijepovića, da bi on mogao prekratiti njegove muke. "U Podgorici se uskoro završava još jedna zgrada za nevoljnike kao što sam ja. Moj prijatelj i dobrotvor Dalibor Kavarić, advokat Mitropolije crnogorsko-primorske i manastira Ostrog, napisao je u moje ime molbu i ja se sad uzdam u novog gradonačelnika, verujem da on neće zažmureti kao oni pre njega i da me neće ostaviti da i dalje trunem u ovoj prikolici bez struje, vode i grejanja - nada se Žugić, kome smo isporučili lepe želje i pozdrave iz Vulongonga.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Srce puno zbog poklona
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online