Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 21.02.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti A

Svaka čast, humani ljudi iz dijaspore

Možda je najbolje i najkraće objašnjenje za izuzetno veliki priliv humanitarne pomoći sunarodnicima iz Srbije i šire dao naš čitalac Ilijas Filipović iz Sidneja kad je ovih dana uputio toplo pismo i prilog od 250 evra siromašnoj porodici Duška i Slađane Kostadinović iz Srpskog Milatovca kod Banjaluke rekavši da je Australija jedna bogata i lepa zemlja za život, ali da mnoge "koji smo ovde daleko od vas, boli i duša i srce kad čitamo koliko se naš narod muči i pati u otadžbini gde su beda i siromaštvo najstrašniji beleg..."

Vesti
Humanitarni most "Vesti"


Ovim našim štićenicima biće za koji dan uručen i dar od 1.000 dolara koje im je posredstvom "Vesti" uputila anonimna porodica iz Sidneja, koja je takođe darivala sa još 1.000 dolara dvanaestoro Stanojkovića iz sela Sušića kod Štrpca na Kosovu.

Naš drugi dobrotvor iz Sidneja svojih 1.000 dolara pomoći rasporedio je na više ugroženih familija: 300 dolara je već uručeno porodici teško obolelog mladića Miloša Kneževića iz Apatina, koji se nalazi na lečenju u minhenskoj bolnici. Ostalih 700 AUD ide na sedam drugih adresa štićenika "Vesti" od kojih se najveći broj bori protiv najtežih bolesti: tako će po 100 dolara dobiti 24-godišnji Lazar Petković iz Banje Koviljače, Viktor Sekulić, beba iz Stanara obolela od leukemije, petogodišnji Uroš Karapandžić iz Pećinaca, trogodišnji Sergej Milićević iz Beograda, mlada Azra Arifović iz Novog Pazara, bivši ratni dobrovoljac Dejan Milošević iz Vranja i Dušica Premović iz Prislonice kod Čačka, samohrana majka sedmoro dece.

Donaciju od 500 dolara ponovo je uputila u roku od nekoliko dana naša verna čitateljka B. G. iz Adelejda porodicama Dragana i Dragane Ljubisavljević i njihovoj deci iz sela Stropsko kod Vranja, Lazaru Petkoviću iz Banje Koviljače, baki Živki Popović iz Trnave i miljeniku svih nas - malom Viktoru Sekuliću iz Stanara kod Doboja.

Prilog od 500 dolara stalne dobrotvorke Rajke Tarlać iz Sidneja i njenih prijatelja već je uručen predstavnicima HO "Majka devet Jugovića" iz Gračanice, kao pomoć narodnim kuhinjama na Kosmetu. Familija Đukić iz Melburna redovno šalje mesečnu pomoć u iznosu od 150 dolara za samohranu majku Slađanu i njenog sina Kristijana Stankovića iz Leskovca.

"Vesti" se zahvaljuju svim darodavcima.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Pokloni i pre Vaskrsa
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online