Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 08.12.2014.
12:00
B. R. - Foto: Vesti A

Najmlađi štićenik nije u opasnosti

Najmlađi štićenik "Vesti", 17-mesečni Viktor Sekulić iz Stanara kod Doboja, oboleo od akutnog oblika leukemije, trenutno se nalazi u beogradskom Institutu za majku i dete, gde će se zadržati kratko vreme dok mu lekari ne ugrade "veštačku venu" za primanje budućih terapija.

Iako su posete zabranjene, novinar i fotoreporter "Vesti" uspeli su da se probiju do boksa gde je ova preslatka beba smeštena, uz čiji krevet dežura njegova požrtvovana majka Nataša i da im uruče donacije koje su prispele u beogradsko dopisništvo "Vesti".

Nataši Sekulić smo u bolnici predali kovertu sa sledećim prilozima: 200 evra, dar Vlade i Miljane Jerkić iz Minhena, 100 australijskih dolara, poklon bake Vide iz Adelejda, 20 evra Miodraga iz Minhena i 20 evra uz slatkiše, poklon Ilije Mikija Vujovića iz Pariza.


Iako na prvi pogled Viktor izgleda kao zdrava beba koja se obradovala slatkom Deda Mrazu, lekari za sada kažu da je beba u fazi remisije, što znači da bolest miruje. Do kada, to niko tačno ne zna, ali potreba za transplantacijom koštane srži, sve je izglednija.

Novi prilozi

Na devizni račun Aleksandra Sekulića, oca malog Viktora, stigli su novi prilozi: S. Bajić iz Australije poslao je 2.410,54 evra, Ratko i Zlatko Bjeličić iz Italije prikupili su 1.100 evra, Aleksandar Pešić iz Nemačke 189,77 evra, Branka Dragičević iz Srbije poslala je 15 evra, Milan i Jasmina Sefić iz Austrije 50 evra, Jovanka Đurica iz Kanade 164 kanadska dolara, Nebojša Pekeljević već drugi put donira iz Amerike 100 američkih dolara. "Vesti" i porodica se zahvaljuju plemenitim darodavcima.

"Viktorova doktorka iz Banjaluke, prof. dr Jelica Predojević-Samardžić, nakon najnovijih nalaza, saopštila nam je da je sad još izvesnije da će naš Viktor morati na transplantaciju", kaže nam otac Aleksandar Sekulić, koji bi najviše želeo da nikada ne dođe čas kada bi morao da se primeni ovaj težak i delikatan zahvat, s obzirom na činjenicu da njihov sin nema donora, jer nema ni brata ni sestru.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Majci Nataši preneli smo želje svih naših čitalaca i donatora da se Viktor što pre oporavi i uhvati korak sa svojim zdravim vršnjacima. Posebne pozdrave uputili su iz Štutgarta kumovi od rođake Miroslavke i Jovice Trifković, porodice: Milan i Aleksandra Kačar, Joka i Rajko Kačar, Branislav i Ilonka Stojaković.. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online