Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Hvala, svaki evro ide na lekove

Višegodišnja anonimna donatorka iz Ciriha, koju mnogi štićenici znaju samo pod imenom Goga, uputila je nedavno posredstvom Vestern uniona tri novčana priloga na njihove kućne adrese: iznos od 50 evra otišao je bivšem ratniku 40-godišnjem Dejanu Miloševiću i njegovoj majci Vesni u Vranje, drugih 50 evra završilo je u rukama Ljiljane Čolić i njenog bolesnog sina Aleksandra iz Ljubesela kod Topole, a najveći dar u iznosu od 100 evra primila je Dušica Arsenijević, samohrana majka iz Kragujevca, obolela od karcinoma želuca, kojoj će ta nenadana sredstva poslužiti za novi odlazak u Beograd na dilataciju, odnosno pročišćavanje jednjaka.

Dušica je nedavno uspela da dobije invalidsku penziju koja iznosi 8.000 dinara ili oko 75 evra, ali to i dalje nije dovoljno za život, a još manje za lečenje. Ovog meseca je tačno godinu dana od kako je operisana i isto toliko traje akcija u kojoj su joj naši zemljaci pomagali da prebrodi teške trenutke. Zbog karcinoma na VMA u Beogradu odstranjen joj je želudac, deo jednjaka i jetre i 21 limfna žlezda koje su bile zahvaćene lošim ćelijama.

U pravi čas

Lep poklon od 50 evra obradovao je 61-godišnju majku Ljiljanu i 41-godišnjeg sina Aleksandra, obolelog od ubrzanog starenja mozga. I stigao je u pravi čas, upravo kada su Čolići odlazili u Selters Banju u Mladenovcu, na sinovljevu rehabilitaciju. "Hvala gospođi Gogi, a veliko hvala i članovima Srpske bratske pomoći iz Kanade koji su me, kao i svake godine, obradovali i rečima i novčanim prilogom", kaže Ljiljana.

- Na poslednjem konzilijumu ustanovljene su metastaze trećeg stepena. Sada mi predstoje nove analize i za dva snimanja potrebno mi je oko 15.000 dinara. Jedem samo tečnu hranu, koja mora da bude sveža i neprskana. Kupujem vitamine kojima nadoknađuje ono što ne mogu da jedem. Sve je to skupo. Hvala dobrotvorki iz Ciriha. Taj novac mi zaista mnogo znači, jer nam je budžet na ivici izdržljivosti - kaže zahvalna Dušica, koja i dalje mesi torte svojim nekadašnjim mušterijama kako bi zaradila koji dinar. Stariji sin Marko radi u pekari i pomaže njoj i mlađem Bogdanu koji ide u sedmi razred. Njena jedina želja je da što duže poživi kako bi Bogdana izvela na put.


- Posle neka bude kako hoće. Borim se sa bolešću pozitivnim mislima i verom da ću je pobediti. U međuvremenu sam dobila i dijabetes. Zadesila me i još jedna tragedija. Moja posestrima iz Luksemburga Vera Jovanović, koja je i pokrenula akciju pomoći za mene, letos je preminula. Njena podrška mi je mnogo značila - priča Dušica, koja je prvi put kada smo je posetili imala svega 38 kilograma. Sada ima 40 kilograma.

Dobro za dobro

Dejan Milošević, oboleli bivši ratnik iz Vranja, dobio je 50 evra od anonimne darodavke iz Ciriha, a njegova majka Vesna novac će upotrebiti za kupovinu neophodnih lekova za nastavak terapije i spas njegove desne noge. "Hvala dragoj Gogi na ovom poklonu koji nam puno znači. Ona nam je u više navrata pomagala i želimo joj svako dobro u životu. Neka joj se vrati na radost i sreću", poručuje majka Vesna.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Iz Ciriha do Srbije
HUMANITARNI MOST Bog vam stope pozlatio
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online