Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Dejanova bitka se nastavlja

Borba za spas desne noge, pa i života hrabrog ratnika, dobrovoljca Dejana Miloševića iz Vranja se nastavlja.

Nestao svaki optimizam: Dejan Milošević
 

Bio je sa majkom Vesnom na zakazanom pregledu na Institutu "Banjica" u Beogradu, ali rezultati nisu ohrabrujući. Pošto ne može da hoda više od stotinak metara bez odmora u susret im je izašlo rukovodstvo majčine firme Jumko i omogućilo da se njihovim vozilom prebace do Beograda. Primio ih je dr Aleksandar Kojić koji je sa njima vodio otvoren razgovor i bez okolišavanja im saopštio kakva je situacija sa Dejanovim zdravljem.
 

Ukopani u snegu

Podsećanja radi, Dejan je sa 19 godina prošao strahote rata od Višegrada do Sarajeva, jednom prilikom je sa drugovima bio u okruženju neprijateljskih vojnika na Romaniji, danima na minus 20 stepeni ispod nule. Bili su ukopani u snegu i ostali živi zahvaljujući pomoći koja je stigla. Tada su Dejanu pocrnele noge do kolena, a zalečila ga jedna starica travarka.

- Desna noga do kolena je zbog akutne virusne infekcije kostuju totalno ugrožena. Nastavljamo terapiju koju smo i do sad primenjivali, jer druga u stvari i ne postoji. Preti mogućnost da i levu nogu zahvati ista infekcija. Problem je što je Dejan, u međuvremenu, postao i hronični šećeraš. Kad dodamo i to što pati od vijetnamskog sindroma, onda je mnogo pošasti napalo mog Dejana. Samo se u Boga uzdamo, jer je dr Kojić rekao da koristimo terapiju sve dok deluje, a onda najverovatnije sledi amputiranje desne noge do kolena ili čak obe s tim što zbog opšteg stanja organizma ne garantuje povoljan ishod - kaže napaćena majka Vesna.


- Samo da imamo lekove, pa ako jedemo i jednom dnevno dosta je, jer samo za terapiju treba izdvojiti svaki mesec 80 evra - uzdiše Vesna zaboravljajući čak i činjenicu da oni žive već desetak godina na divlje useljeni u zgradu Jumka na obodu grada, u naselju Čerenac, bez vode i struje.


- Pozdravite sve naše dobrotvore i spasioce koji nas održavaju svojim prilozima ravno deceniju u životu, naše drage čitaoce "Vesti". Recite im: "Još su živi!" - ispraća nas Vesna Milošević.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Biće im toplo ove zime!
HUMANITARNI MOST Podrška zlata vredna
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online