Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 15.10.2014.
12:00
B. R. - Foto: B. Simonović A

Potrošite u zdravlju i veselju!

Podgoričkom beskućniku i teškom invalidu bez igde ikoga, Vidoju Žugiću, kojem su i brojni čitaoci "Vesti", nakon naših napisa o njegovom stradanju, slali pomoć i pokušavali da mu koliko-toliko olakšaju muke, stigao je novi prilog od 100 AUD koji je poslala naša stalna donatorka Gordana iz Vulongonga.

Nevolje ne prestaju: Vidoje Žugić
 

Nažalost, naš novinar iz Podgorice mogao je samo da konstatuje da je neko opet izmestio, drugi put, poklonjenu kamp prikolicu čoveku koji je dotad spavao po napuštenim i otvorenim grobnicama na groblju podno brda Gorica. Ubogi i jedini dom ovog paćenika je prazan, a prikolica izgurana dalje od drevne crkve Sveti Đorđe, gde je ranije bila smeštena. "Vesti" će ipak, kako znaju i umeju, pokušati da pronađu nesrećnog Vidoja, sviknutog na nemilosrđe onih koji ne znaju šta je životna muka.

Pozdrav iz Minhena

Nepoznati, ali humani dobrotvor iz Nemačke, koga bismo i mi rado u "Vestima" već jednom videli ili mu bar čuli glas putem telefona, opet je poslao u beloj koverti svoju redovnu mesečnu donaciju od po 55 evra na dve adrese: Dejanu Miloševiću, obolelom ratnom dobrovoljcu iz Vranja i starini Ranku Majstoroviću, siromašnom penzioneru iz Omarske u Republici Srpskoj. Ni ovaj put u kratkom pismu, pisanom ćirilicom, nije izostao njegov pozdrav redakciji "Vesti".

Tek što smo nedavno posetili naše štićenike, porodicu Slobodana i Sanje Stojiljković iz Berivojštice na jugu Srbije, videli njihovih petoro slatkih mališana i čuli da ih je stado koza, kupljeno novcem naših čitalaca, snabdelo i mlekom i sirom, a već je pristigao novi dar za njih: 200 AUD poslala je darodavka Nevenka Dmitrović iz Sidneja, uz toplu poruku "da novac u zdravlju potroše na ono što im je najpotrebnije". Zahvaljujemo se i u njihovo ime, i nadamo se da će ovaj poklon iskoristiti za nabavku kreveca i kolica za novopridošle blizance Petra i Pavla.


Otac sedmogodišnjeg Pančevca Vladimira Đorđevića, koji se uskoro sprema na dugi put u Rusiju i treću operaciju, ovog puta ciste na mozgu, obavestio nas je da mu pristigla novčana donacija od 250 AUD od humanog Željka Kljajića iz Australije. "Vesti" se zahvaljuju svim našim čitaocima širom Australije koji svaki dan pomažu, bez izuzetka, i bolesnim, starim, napuštenim i siromašnim.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Humani gest taksista
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online