Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 03.09.2014.
12:00
B. R. - Foto: B. Grujić A

Blagoslov "Vestima", poklon štićenici

Apel 60-godišnje Danice Vukosavljević iz Novog Bečeja, majke 22-godišnje Suzane, slepe od rođenja, upućen na ime protojereja Nikole Škrbića, starešine hrama Svetog Save u Parizu, nije ostao bez odgovora.

Zahvalnica iz Pariza
 

I ovog puta nesrećna majka koja sakuplja sredstva za svoju ćerku, potrebna za kontrolni pregled na čuvenoj očnoj klinici u Tibingenu, dobila je pomoć od 200 evra, dobrotom jednog parohijanina i Kola srpskih sestara iz Pariza. Jer jedino tako Danica i Suzana Vukosavljević mogu da otputuju u oktobru za Nemačku, gde će dr Šmit odlučiti o daljim potezima kada je u pitanju mlada štićenica Humanitarnog mosta. Isti onaj stručnjak koji je prvi uspeo 2011. da složenom operacijom odagna totalni mrak u Suzaninim očima.


Ova mlada devojka, rodom iz Bosanskog Novog, još je jedna nevina žrtva sankcija uvedenih 1992, kada je prevremena došla na svet i bila smeštena u inkubator u banjalučkom Kliničkom centru gde je zbog nedostatka kiseonika ostala slepa. Nakon tri operacije u Rusiji i poslednje u Nemačkoj, ova devojka razlikuje svetlo od tame, a da li će ikada videti lice svoje požrtvovane majke ili brata Mirka, ne znamo, ali ako postoji i trun nade zašto ne verovati da je i to moguće.

Suzana Vukosavljević
 


Prilog od 200 evra istog dana je iz beogradskog Dopisništva "Vesti" uplaćen na bankovni račun Danice Vukosavljević koja ovih dana, uprkos godinama, nadniči zajedno sa sinom kako bi prikupili potrebnih 1.500 evra. Time smo opravdali lepu zahvalnicu iz parohije Svetog Save u Parizu s potpisom protojereja Škrbića a koja glasi: "Zahvalni smo evropskoj redakciji "Vesti" i Humanitarnom mostu što svojim akcijama budi savest našeg blagočestivog naroda u rasejanju i doprinosi da se pomogne deci i bolesnima."
 

Kontakt

Adresa: Danica Vukosavljević, M. Čiplića 32, Novi Bečej 23272, Srbija. Broj mob. telefona: 00381 63 78 60 204. Ako ih slučajno posetite, iznenadićete se: slepa Suzana obavlja sve poslove u kući, a uz pomoć govornog programa radi na kompjuteru i aktivna je na društvenim mrežama. Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Neka vas sreća svuda prati!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online