Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 13.07.2014.
08:33
E. V. - Foto: Z. Vicelarević A

Da spasemo i drugu decu!

Una Savić bila je na kontroli 100. dana posle transplantacije kostne srži, rezultati su dobri, krvna slika se polako popravlja. Po prognozama lekara, trebalo bi da u septembru da se iz Frankfurta vrati u Srbiju, gde nastavlja lečenje. Na kontrolne preglede u Nemačku ići će periodično u narednih pet godina!

Veliko olakšanje: Una Savić sa bratom Milošem i roditeljima Aleksandrom i Sandrom
 

Ovako u najkraćim crtama glasi izveštaj o zdravstvenom stanju devojčice, čije su lečenje od retkog oblika leukemije, poznatog kao filadelfija sindrom, omogućili plemeniti ljudi širom Srbije i dijaspore, koji su u brojnim akcijama prikupili oko 300.000 evra. Aleksandar Savić, Unin otac, obavestio je Redakciju "Vesti" u Bad Filbelu kod Frankfurta da se njegova kćerka, koja je 22. maja napunila tri godine, oporavlja, uz izraze beskrajne zahvalnosti svim plemenitim ljudima koji su dali priloge za njeno lečenje u Univerzitetskoj klinici u Frankfurtu.

Pomogao i nemački "Bild"

I nemački list "Bild" se sa 20.000 evra uključio u akciju pomoći Uni Savić. Mnogi zemljaci širom rasejanja udruživali su se i organizovali humanitarne akcije i činili su sve što je u njihovoj moći da pomognu.

- Višak prikupljenog novca biće prosleđen humanitarnim organizacijama, kako bi najlakše i najbrže stigao do onih kojima je pomoć najpotrebnija.


Sredstva koja su stigla i koja dalje pristižu od mobilnih operatora biće prosleđena preko Fondacije Dečje srce najugroženijima - ističe Aleksandar Savić, dostavljajući nam rešenje Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, kojim je dobio saglasnost da kao Unin zakonski zastupnik, uplati preostali novac.

Dobro podnela terapiju: Una Savić

Iznos od 24.636 evra Savić će uplatiti na račun Vlade Republike Srbije, suma od 12.060.000 dinara (oko 104.000 evra) namenjena je Fondaciji Podrži život, a 4.062.655 dinara (oko 35.045 evra) biće usmereno u Fondaciju Dejan Stanković za Srbiju. Podsetimo, preko ovih fondacija je i prikupljen novac za malu Unu.

Istovremeno, 50.000 evra će ostati porodici Savić za troškove koji će, prema predviđanjima lekara, nastati u narednih pet godina radi praćenja i lečenja male Une.


Hrabra devojčica je sa roditeljima Sandrom i Aleksandrom i starijim bratom Milošem u januaru ove godine bila gost Redakcije "Vesti" u Bad Filbelu, gde joj je uručena donacija od 3.000 evra, jedna od brojnih koje su naši čitaoci prikupili za njeno lečenje.


- U Frankfurtu smo se selili više puta. Dugujemo zahvalnost zemljacima koji su nam izlazili u susret i pružali besplatan smeštaj, ali tu dobru volju nismo mogli doveka da koristimo. S obzirom na to da ovde moramo da boravimo mesecima, iznajmili smo stan u Bad Filbelu u kojem sada živimo jer taj problem nije mogao drugačije da se reši pošto su Uni, čak i kod kuće, potrebni skoro sterilni uslovi za život - kazao nam je Unin tata Aleksandar.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Porodica Savić zahvaljuje se svim dobrim ljudima sa svih kontinenata koji su podržali njihovu lavovsku borbu da Unu izbave iz kandži opake i retke bolesti. Najveća nagrada za dobrotvore je vest da je ova devojčica herojski izdržala transplantaciju i da dobro podnosi terapiju.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Podrška zlata vredna
HUMANITARNI MOST Ivonin osmeh kaže sve
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online