Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Za kontrolni pregled i malo slatkiša

Težak životni usud 11-godišnjeg Vukašina Spasića iz planinskog sela Nova Brezovica, obolelog od dijabetesa, plemeniti dobročinitelj S.S. iz Liverpula, predgrađa Sidneja, ne zaboravlja i zato se uvek potrudi da mu malo olakša teško breme bolesti. To čini tako što, kad god je u mogućnosti, pošalje bar 100 dolara za lečenje i kupovinu nešto od hrane i odeće. Izuzetka nema ni ovog puta.

Hvala što mislite na nas: Vukašin Spasić sa ocem Milanom
 

Već smo pisali da je ovaj čovek dobrog srca posredstvom naše Redakcije poslao 500 dolara, namenivši ih za četiri porodice, od kojih je 100 dolara namenio upravo malom Vukašinu i time ga obradovao.


Do skromnog doma njegove porodice dolazi se preko planinskog sela Barelić, 20-ak kilometra udaljenog od Vranja, gde smo se ponovo susreli kako bi mu uručili dar dobročinitelja iz daleka. Vukašin je, u međuvremenu, završio peti razred osnovne škole vrlo dobrim uspehom. Mogao bi i više da postigne, da ga bolest i brige ne muče.
 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Milan, njegov otac, nizak, ali čvrstog stasa, brzog hoda, živahnih pokreta, bori se svakog dana da na planini prehrani njih šestoro: trojicu sinova, suprugu, majku i sebe.


- Hvala tom divnom čoveku, koji nas se uvek seti. Hvala mu u ime našeg Vuleta, neka mu Bog stostruko vrati! Neka blagoslovi njegov dom i donese svu sreću ovog sveta. I ovaj dar nam je dobrodošao za odlazak u Niš na redovne preglede, to nas najviše košta i predstavlja problem. Svaki dinar nam mnogo znači. Svesni smo da je danas svima teško, zato neka Bog vrati dobrim svima, koji makar i pomisle na njega i požele mu dobro zdravlje u mislima. On se trenutno oseća bolje, što i nas ohrabruje. Završio je peti razred, pa će sada moći da se prepusti bezbrižnim dečjim igrama - kaže Milan.


Dodaje da će narednih dana otići i do Vranja, da bi Vukašinu kupio malo kolačića, onih koje on sme da jede. Isto tako da na pijaci kupi nešto od letnje odeće:


- Vule je u poslednje vreme dosta porastao. Omalela mu je skoro sva garderoba, a nama milo. Do skoro je bio nekako sav usukan, žgoljav. Bolest ga muči, kao i sve nas, ali šta ćemo. Takva mu je sudbina. Sam sebi daje insulin četiri puta u toku dana. Mi smo uvek u poslu. Na planini mora da se što više radi i ugrabi svaka prilika za zaradu, kako bi zimi bili mirni. Stariji sinovi i ja smo stalno u potrazi za nekim poslom. Ne biramo, samo da ga ima.


Kao i svaki brižni otac, često noćima ne može da spava, pitajući se kako Vukašinu može da mu olakša i pomogne da prevaziđe to što će doživotno morati da bude pod terapijom. Srce ih sve boli kad vide da njihov najmlađi sin i brat odluta u mislima, pošto ga muči to što nije kao i sva ostala deca.


- Znamo da se ne boji kako će živeti sa tim ubuduće, ali iz očiju mu se vidi briga i neka pritajena tuga. Odgovaramo mu da nije jedini, da bude strpljiv, da će i on dočekati brojne radosti koje život pruža. Valjda će biti bolje, mora, drugačije ne možemo da razmišljamo - zaključuje Milan Spasić.

Škola prioritet

Pored Vukašina, Milan Spasić sa suprugom Violetom ima i sinove Nikolu (14) i Nenada (13).


- Nikola je završio osmi razred i upisaće neki od smerova u Tehničkoj školi u Vranju. Putovaće svakog dana. To će svakako biti dodatni troškovi za nas, ali neću dozvoliti da nam deca ne završe srednju školu. Njega čeka učenje, a kad se vrati kući i posao u nadnici. Tako nam je pisano, mora se - tvrdi Milan.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Laptop doneo suze radosnice
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online