Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 20.05.2014.
12:00
D. Đorđević - Vesti - Foto: Vesti A

Bebi Dragani za pelene

Pročitavši na portalu "Vesti" priču o zlehudoj sudbini supruge tragično nastradalog rudara Dragana Marjanovića (35), Gabrijeli Marjanović iz sela Radovnica kod Trgovišta i njeno četvoro dece, anonimna dobrotvorka iz Niša nije mogla da sedi skrštenih ruku.

Gabrijela Marjanović sa bebom Draganom

Tako je ovoj nesrećnoj mladoj udovici na kućnu adresu poslala novčani dar od 20 evra, koji će Gabrijela utrošiti za kupovinu pelene za bebu Draganu. Svaka pomoć joj je dobrodošla, a svaki dinar, po njenim rečima, veliki kao kuća. O plemenitom gestu zemljakinje saznali smo od mlade Gabrijele.


- Veliko hvala našoj dobrotvorki, koja je odvojila od usta da bi nam pomogla. To nije nimalo jednostavno. Tek kada nas je muka snašla, vidimo da ima saosećajnih i brižnih ljudi, koji osećaju tuđu muku. Neka joj Bog podari zdravlje i sreću! - priča 31-godišnja Gabrijela.

Njih su mnogi zaboravili, a najviše joj je žao što ih ni opština, niti rudnik Grot u Krivoj Feji, ne pitaju ni kako su bar deca.
 

Teško svima nama

- Imamo porodičnu penziju i dečji dodatak, ali to je, nažalost, nedovoljno. Mnogo nas je u kući i potrebe za ono najosnovnije su velike. Ali, kolika nam je asura, toliko ćemo se ispružiti. Posle ovih poplava po Srbiji, svesni smo da ima i mnogo gorih stvari. Ovo je osuda za sve nas u državi! Teško vreme tek će doći - zaključuje Gabrijela.

- Jedino čitaoci "Vesti" nas se sete. Javljaju se iz Nemačke, ali i drugih zemalja, pitaju kako smo i da li mogu da pomognu nekako. To nam mnogo znači. Neka im Bog da nagradu, blagosloveni da su svi! Ovde, od naših, nema pomoći. Nije mi lako. Sudbina me osudila mlada da patim, da se žrtvujem za decu, i hoću! - kaže i uzdiše Gabrijela pod teretom života.


Na planini, 70 kilometara udaljenoj od Vranja, gde žive sedmoro Marjanovića, svaka para je od velikog značaja. Posebno što se tamo ne može živeti od poljoprivrede, niti stočarstva, zbog nepristupačnog terena. Jedino se može zaraditi u rudarskim jamama ili branjem i prodajom ogrevnog drveta, što je za njih nemoguće.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Za udovicu i njene mališane
HUMANITARNI MOST Dan kada smo delili darove
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online