Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 14.04.2014.
12:01
B. Grujić - Vesti - Foto: Z. Dedić A

Prijateljska ruka ih spasila nedaća

Kada je plemenita Ljiljana iz Australije pročitala dirljivu priču o svakodnevnim mukama sedmočlane porodice Pap iz prigradskog naselja Mužlja kod Zrenjanina, istog trena je odlučila da im pomogne. Ne časeći časa, ova redovna čitateljka "Vesti" i učesnica u akcijama Humanitarnog mosta uputila je 100 evra na njihovu kućnu adresu.

Hvala dragoj dobročiniteljki: Janoš Pap

O ovom plemenitom gestu dobročiniteljke, naše novinare je obavestio glava porodice Janoš Pap (56), poželevši da joj se javno i od srca zahvali:


- Ljiljanina donacija nas je obradovala i ganula u isti mah.Tople reči koje nam je uputila u telefonskom razgovoru, znače nam koliko i njena novčana pomoć i podrška. Na ovu našu nemaštinu, bolest i nemoć da bilo šta promenimo nabolje to je velika suma i zbog toga smo joj veoma zahvalni. Neka je zdravlje i sreća uvek prate. S obzirom na to da nam je seme za krompir u ovom trenutku šansa da preživimo leto, odmah nakon što sam podigao novac kupio sam i posejao krompir u plasteniku, koji sam podigao uz pomoć dece. Daće Bog da sve rodi i da bude dovoljno rasada krompira, koji bismo prodavali na pijaci. To će nam koliko-toliko olakšati egzistenciju i sačuvati goli život. Uz nešto osnovnih namirnica koje se brzinom svetlosti troše, jer nas je puna kuća, za ostatak para kupio sam i lekove za suprugu Zvezdanu, koja boluje od multiple skleroze i nepokretnu majku Eržebet, koja je trajno prikovana za postelju.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Nedugo pošto je Janošu dobročinstvo ukazala donatorka sa dalekog kontinenta, za ovog nesrećnog čoveka i njegovu porodicu, u kojoj je troje od četvoro dece teško mentalno zaostalo, stigli su novi prilozi posredstvom Redakcije "Vesti" iz Bad Filbela.

Reč je o darovima čitateljke Angele Tadić iz Diseldorfa od 150 evra, kao i 100 evra dobrotvora Ivka Kneževića iz Hanovera. Pored donacija, stigla su i topla pisma podrške familiji Pap da izdrže u nedaćama koje su ih snašle. Novopristigla pomoć, sigurni smo, silno će ih obradovati. Posebno će otkloniti Janoševe brige za zdravlje supruge Zvezdane (46), budući da je teško bolesna i da se u poslednje vreme sve teže kreće, zbog čega su joj potrebne terapije i lekovi, koje ne bi imao čime da plati. Kako često govori, ne želi ni da pomisli šta bi se dogodilo ako bi Zvezdana, njegov oslonac i podrška, pala u postelju.

U domu Papa jedino je sin Peter (17) zdrav, i on na sebe često preuzima teret cele porodice. To posebno boli Janoša, jer ne može da ide u nadnicu, s obzirom na to da je imao predinfarktno stanje i dosta zdravstvenih problema.

Vi ste naši spasioci!

- Naša sudbina je teška i nepredvidiva. Ne dao bog nikome takav usud. Ceo život nas prate samo bolesti, nevolje, tuga i neimaština. Iz tog vrzinog kola nikako da izađemo. Da nam nije plemenitih čitalaca "Vesti", njihovog razumevanja i pomoći, ni sam ne znam kako bismo rešili bilo koji od golemih problema. Ne znam ni da li bih sada uopšte i pričao sa vama ili bi me odavno crna zemlja pokrila. Još jednom hvala svim humanim zemljacima na ukazanoj pomoći. Spasili su nas totalnog beznađa i muka - iskreno će Janoš Pap.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Lepa reč najlepši dar
HUMANITARNI MOST Glas iz duše jedne žene
HUMANITARNI MOST Osmeh u skromnom domu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online