Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Za kontrolni pregled i lekove

Duboko ganuti sudbinom 11-godišnjeg Vukašina Spasića iz planinskog sela Nova Brezovica, obolelog od dijabetesa, plemeniti čitaoci "Vesti" Jelena i Saša Marković iz Švedske poželeli su da mu pomognu i malo ga obraduju. To su nedavno i učinili poslavši mu na kućnu adresu novčani prilog od 895 kruna (oko 11.340 dinara). Porodica Marković je Spasićima, takođe, najavila skorašnju posetu kad budu stigli u otadžbinu krajem marta. Tada će Vukašinu lično uručiti i kompletan pribor za merenje šećera u krvi.

Bolest mu ne da mira: Vukašin Spasić sa ocem Milanom

- Hvala tim divnim ljudima, hvala u ime našeg Vukašina, neka im se stostruko vrati. Uvek se radujemo kad shvatimo da naš sin nije zaboravljen. Svaki dinar nam mnogo znači. Svesni smo da je danas svima teško, zato neka Bog vrati dobrim svima, koji makar i pomisle na njega i požele mu dobro zdravlje u mislima. Našem Vuletu, nažalost, ovih dana nije bilo dobro. Osećao je neku mučninu i malaksalost, pa smo bili u Vranju kod lekara i dobili uput za Klinički centar u Nišu. Ići ćemo ovih dana na pregled, a novac koji su nam Markovići poslali stigao je u pravi čas jer nećemo brinuti o troškovima puta i boravku u Nišu - kazao je Milan Spasić.


Rezultati pregleda u Vranju, nažalost, nisu bili dobri. Vukašin je do sada uzimao insulin tri puta dnevno, a sada će, po svemu sudeći, morati ponovo četiri.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


- Vule sam sebi daje insulin. Morao je to odavno da nauči pošto smo svi u kući stalno u potrazi za nekim poslom kako bismo preživeli. Srce me boli kad vidim da tako odluta u mislima jer znam da ga muči što nije kao i sva ostala deca. Kaže da se boji kako će živeti sa tim ubuduće. Odgovaramo mu da nije jedini, da bude strpljiv, da će i on dočekati brojne radosti koje život pruža - kaže zabrinuto Milan.


Ovaj brižni otac, kako kaže, noćima ne može da spava zbog bolesti svog deteta. Valjda će biti bolje, ponavlja, po ko zna koji put. Pita se zašto je toliko breme moralo da padne na Vuletova nejaka leđa, a ne na njegova?
 

Samo jedna želja

Kiša koja ovih dana pada prikovala je Spasiće za kuću, pa nikud ne izlaze. A to znači da nema nadničarskog posla.
- Imamo zalihe namirnica, pa nećemo biti gladni. Toplo je u kući, drva ima u planini koliko hoćete. Samo da Vuletu bude bolje, sve ostalo je najmanji problem. Snalazićemo se, kao i do sad, ne preostaje nam ništa drugo - kaže otac Milan koji, pored Vukašina, sa suprugom Violetom ima i sinove Nikolu (14) i Nenada (13).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online