Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Uz dobre ljude sve je lepše i lakše

Pristigla novčana pomoć za porodicu Stamenković u selu Korbevac kod Vranjske Banje u iznosu od 220 dolara anonimnog donatora S. S. iz Liverpula, uz pomoć reportera "Vesti", stigla im je na kućnu adresu, izazvavši ogromnu radost. U maloj kući na kraju sela srdačno su nas dočekali otac Svetomir i majka Snežana, oboje invalidi, dok je njihova ćerkica Tamara bila u školi.

Hvala od srca: Svetomir i Snežana Stamenković

Ona je učenica drugog razreda Tehničke škole i dobar je đak. Istina, zbog narušenog zdravlja, Svetomira smo zatekli kako leži u krevetu s polovinom zagrejanog crepa, koji je stavio pod kičmu. Od teških bolova jedva je ustao. Njegova supruga Snežana, koja od rođenja ima problema s kukovima, gegajući se otvorila nam je vrata, prijatno iznenađena našom posetom, a još više prilogom dobročinitelja koji ih nije zaboravio.


- Hvala do neba tom dragom čoveku iz daleke Australije. Neka mu božje blagodeti uvek krase kuću. Misli on na nas, na našu Tamaru koja sa 16 godina preuzima kuću i vodi brigu o svima nama. Bolest nas sustiže, ali važno nam je samo da je dete zdravo i da nam njena ljubav greje srca. Novac nam je i te kako dobro došao, da kupimo malo hrane, onu koju voli Tamara. Isto tako, da vratimo neke sitne dugove, ali i da naša ćerka ima za školovanje. Samo čekam da me popuste bolovi, pa da idem odmah da tražim posao u nadnici. Ako ništa drugo, čeka me kopanje grobova - kaže Svetomir, čija porodica živi od 100 evra invalidske penzije koju prima njegova supruga.

Vredna i radna: Tamara Stamenković
 


U nastavku razgovora, rekao nam je da je obavio sve preglede i snimanje kičme u vranjskoj bolnici i da su mu rekli da ima uklještenje na tri mesta. Bolovi su jaki, a on trpi. Ćuti i stavlja zagrejan crep, kako bi mu bilo bolje.

Ćerka ponos i dika

Pozdravljajući se od Stamenkovića, iskoristili su priliku da nam s ponosom pokažu svoju skromnu kućicu, koja je skoro krečena spolja.
- Sve je to sama okrečila Tamara. Kupila je polikolor i okrečila celu kućicu valjkom nadenutim na dugačku letvu. Nije stala sa radom dok nije završila. Htela je da poleti od radosti što je naš trošni dom dobio novi izgled - istakla je majka Snežana.

- To je od napornog nadničarskog rada, od kopanja grobova, po suncu, kišu, snegu i mrazu. Godinama je tako. Iako mi je jedna noga 18 santimetara kraća, morao sam da radim zbog Tamare. Ona je naš svetionik života, naša nada u bolje sutra - ponosno će Svetomir.


Stamenkovići su, iako žive skromno i teško, srećni. Tamara je ta koja unosi beskrajnu ljubav u sobičak gde sve troje spavaju, hrane se i provode dane. Svetomir moli Boga da se digne na noge i krene u potragu za poslom. Svaki zarađen dinar u nadnici, za njih je veliki kao kuća.


- Hvala još jednom donatoru na ukazanoj pomoći. Ovaj novac je kao melem na ranu. Toliko nam znači da ne mogu rečima da iskažem. Da ste nam svi živi i zdravi, srećni i veseli! - poručili su Stamenkovići na rastanku.
 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nisu sami i zaboravljeni
HUMANITARNI MOST Svaka para za mezimicu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online