Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 27.02.2014.
12:01
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti A

Da odraste u zdravu i naprednu devojčicu

Pročitavši u "Vestima" o nevoljama porodice četvoromesečne Marije Vermezović iz Stare Pazove, rođene sa retkim lipomom na kičmenoj moždini, da svojoj ćerkici omoguće preko potreban hirurški zahvat u Rimu, mnoga srca naših zemljaka širom sveta brže su zakucala. To najbolje potvrđuje što vapaj bračnog para Vermezović nije ostao bez odgovora. Tako je nedavno na njihovu kućnu adresu stigao dar od 150 evra dobročinitelja koji se predstavimo samo inicijalima A. P, a živi u Beču, dok je iz daleke Australije stiglo 160 evra od Mire Milković.

Narednih dana biće poznat i termin operacije: Marija Vermezović

- Svaka pomoć za nas je zlata vredna. Iako sam se ovim divnim ljudima već zahvalio u telefonskom razgovoru na pomoći i podršci koju su nam ukazali. Osećam potrebu da to još jednom učinim i ukažem im svoje duboko poštovanje. Istina, vreme za Marijin hirurški zahvat je bilo od izuzetne važnosti, zato sam nemajući kud pokucao na mnoga vrata kako bismo što pre prikupili 15.000 evra koliko košta operacija u italijanskoj Univerzitetskoj poliklinici "Agostino Gemelli". Sami to nikako nismo mogli da isfinansiramo, budući da nas petoro živimo samo od moje skromne plate. Zahvaljujući razumevanju sugrađana širom Srbije, a sada i čitalaca "Vesti" za kratko vreme uspeli smo da prikupimo čak 12.500 evra za Marijinu operaciju. Svima smo beskrajno zahvalni. Neka im se dobro još boljim vrati! Skinuli su nam ogroman teret sa pleća. Iako nedostaje još 2.500 evra, mnogo smo mirniji, jer verujemo da će i ova nedostajuća suma ubrzo biti prikupljena. Zato smo već kontaktirali kliniku u Rimu i sada čekamo njihov odgovor, tačnije dan i termin operacije kojom će se Mariji otkloniti benigni tumor koji bi mogao da dovede do paralize i još nekih poremećaja - rekao je vidno uzbuđen i ganut otac Ivan Vermezović, tehnolog u Galenici, dodavši:


- Kao što sam već objasnio, kada smo nedugo po Marijinom rođenju saznali da u našoj zemlji ne postoje savremeni neurohirurški uređaji i metode, pomoću kojih bi se odstranjivanje lipoma moglo izvesti bezbedno i bez posledica po detetovo zdravlje, nije nam bilo druge do da rešenje potražimo negde u inostranstvu. Stupivši u kontakt i sa drugim roditeljima sa sličnim problemom, došli smo do informacije da joj italijanski hirurzi mogu pomoći. Prema njihovim rečima uklanjanje lipoma bi trebalo obaviti dok Marija napuni šest meseci, čime bi se kičmena moždina oslobodila pritiska ovog tkiva. Samim tim, otklonila bi se opasnost da izgubi određene neurološke funkcije zbog paralize ili slabosti u nogama, nemogućnost kontrole fizioloških potreba, delimičnog ili potpunog osećaja u donjem delu tela.
 

Nedostaje još 2.500 evra

Plemeniti čitaoci "Vesti", koji žele da pomognu maloj Mariji Vermezović da prikupi nedostajućih 2.500 evra i budućnost dočeka zdrava, na radost svojih najmilijih, mogu da stupe u kontakt sa njenom porodicom na adresu: Pere Ninkovića 87 a, 22.300 Stara Pazova ili putem telefona na brojeve: +381 22 317 178 ili +381 60 30 94 062.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Malo vremena, a suma poveća
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online