Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 19.02.2014.
12:01
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti A

Malo vremena, a suma poveća

Trka sa vremenom, tako se u jednoj rečenici trenutno može opisati život bračnog para Ivana i Jelene Vermezović iz Stare Pazove. Uzrok tome krije se u činjenici da su pre samo četiri meseca doživeli ogromnu radost rođenja trećeg deteta, ali nedugo potom i velike brige, zato što je njihova ćerkica Marija rođena sa retkim lipomom na kičmenoj moždini. Ovaj benigni tumor sastavljen iz masnog tkiva bi mogao da dovede do paralize i još nekih poremećaja.

Hirurški zahvat jedina solucija: Marija Vermezović

Očajni roditelji u želji da pomognu svojoj bebici došli su do saznanja da u našoj zemlji ne postoje savremeni neurohirurški uređaji i metode, pomoću kojih bi se odstranjivanje lipoma moglo izvesti bezbedno i bez posledica po detetovo zdravlje. Stupivši u kontakt i sa drugim roditeljima sa sličnim problemom, došli su do informacije da za njihovu Mariju postoji lek u Rimu, gde italijanski stručnjaci obavljaju vrlo uspešno ovakve hirurške zahvate. Reč je o Univerzitetskoj poliklinici "Agostino Gemelli", a cena tog hirurškog zahvata iznosi 15.000 evra. U sumu su uključeni troškovi putovanja i dvonedeljnog boravka.


- Činjenica je da mi ovu sumu sami ni u snu ne možemo da obezbedimo. Jedino ja radim, a sa platom tehnologa u Galenici, gde je sve na staklenim nogama, teško se izlazi na kraj, posebno kada imate troje dece od kojih je jednom preko potrebno lečenje u inostranstvu. Zato smo se, nemajući kud, obratili za pomoć dobrim ljudima posredstvom srpskih medija. Zahvaljujući njihovoj pomoći prikupili smo 10.000 evra. Samim tim, nedostaje još 5.000. Ipak, i dalje se brinemo da li ćemo u naredna dva meseca uspeti da prikupimo celokupnu sumu. Vreme je od izuzetne važnosti, jer po rečima lekara ovaj hirurški zahvat bi trebalo obaviti dok Marija napuni šest meseci. Istina, njeno zdravstveno stanje je za sada stabilno, ali da bi tako i ostalo treba uraditi preventivno uklanjanje lipoma čime bi se kičmena moždina oslobodila pritiska ovog tkiva - rekao je Ivan Vermezović, dodavši:

Kontakt

Svi plemeniti čitaoci "Vesti" koji žele da pomognu maloj Mariji Vermezović da budućnost dočeka zdrava, na radost svojih najmilijih, mogu da stupe u kontakt sa njenom porodicom na adresu: Pere Ninkovića 87 a, 22300 Stara Pazova ili putem telefona na brojeve: +381 22 317 178 ili +381 60 30 94 062.

- Kako je plemenitost čitalaca "Vesti" nadaleko poznata, odlučili smo da se za pomoć obratimo i humanim zemljacima kako bi nam pomogli da što pre obezbedimo potrebnu sumu za Marijino lečenje. Iskoristio bih ovu priliku da im se svima unapred zahvalim na svakoj podršci i pomoći, koja je za našu bebicu dragocena. Naša želja je samo da je spasemo od budućih zdravstvenih komplikacija.


Vermezovići zasad mogu samo da prate situaciju i svakog meseca odlaze na redovne kontrole kod neurologa i pedijatra u beogradskoj Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj, gde je Mariji i ustanovljena dijagnoza. Iskreno se nadaju da će uz pomoć dobrotvora i njihovog razumevanja uspeti da sakupe potrebnu sumu u što kraćem roku kako bi njihova bebica uskoro bila podvrgnuta hirurškom zahvatu u Italiji, kako bi dočekala bezbrižno detinjstvo.
 

Strah od posledica

Ukoliko bi Marijin benigni tumor bio urađen bez savremenih aparata, ona bi posle operacije mogla da izgubi određene neurološke funkcije zbog paralize ili slabosti u nogama, nemogućnost kontrole fizioloških potreba, delimičnog ili potpunog osećaja u donjem delu tela. Ne želeći da do toga dođe, roditelji su skupili hrabrost i svoju muku izneli javno, samo da njihova devojčica ne doživi tu nesreću i živi teškim hendikepom.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Neizvesnost i dalje traje
HUMANITARNI MOST Zajedno možemo više za Unu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online